ČUDO NEVIĐENO: Ružiću stan kupila svastika koja radi u državnoj agenciji?!

Kako je ministar došao do luksuzne nekretnine

ČUDO NEVIĐENO: Ružiću stan kupila svastika koja radi u državnoj agenciji?!

Politika -
Ministar se širi u stanu od oko 200 kvadrata vrednom 450.000 evra, za koji je sestra njegove supruge izdvojila 225.000! Drugu polovinu platio je njegov otac Kostadin

BEOGRAD - Sposobni ljudi.Branko Ružić, predsednik IO SPS i ministar bez portfelja za evropske integracije, baškari se s porodicom u stanu od 196,28 kvadrata, koji je dobio ni manje ni više nego od svastike i svog oca! Naime, stan u kome živi Ružić kupili su, septembra 2012. godine, kako je pisao portal Pištaljka, njegov otac Kostadin Ružić i Milena Karić, sestra njegove supruge Ane, i to za 450.000 evra!Do stana za dve godineMeđutim, nije poznato s kojim novcem je Milena Karić učestvovala u kupovini pomenutog stana, jer Ružićeva svastika radi u Republičkoj agenciji za poštanske usluge (RAPUS)! Doduše, prosečna plata u RAPUS je 187.351 dinar, ali Karićka tamo radi od 2010, što znači da je polovinu sume od 450.000 evra dala već posle dve godine od zaposlenja!Na koji način je Milena Karić uspela da sakupi oko 225.000 evra, da li ima dodatni posao i da li, s obzirom da radi u RAPUS, sme da radi dopunski, Branko Ružić nije hteo da nam odgovori. On je ignorisao SMS s konkretnim pitanjima.Podsetimo, Ružić je tokom 2012. prodao trosoban stan od 86 kvadrata u beogradskom naselju Žarkovo, u kojem je živeo s porodicom, za 115.000 evra, da bi vrlo brzo nakon toga na poklon od oca dobio polovinu petosobnog stana od 196,28 kvadrata na Banovom brdu koji košta oko 450.000 evra. Ružić je sa svojim ocem Kostadinom zaključio ugovor o poklonu jedne polovine stana i dva garažna mesta u Ulici Bore Markovića 13-15.Vešto izbegao potpiesPrema specijalnom punomoćju, umesto Ružića je ugovor potpisao advokat Dragan Milovanović iz Beograda, a u članu dva ugovora, u koji je imala uvid Pištaljka, piše da su Kostadin Ružić i Milena Karić stan i garažna mesta kupili 19. septembra 2012. godine od firme „Gramis invest d. o. o.“ iz Beograda.

Da li je svastiku udomio u agenciji?Kako je Kurir pisao pre nekoliko dana, Branko Ružić je potegao svoje političke veze kako bi svoju svastiku Milenu Karić zaposlio u RAPUS, u agenciji u kojoj je prosečna plata oko 1600 evra. Kurir ni posle nekoliko dana nije dobio odgovore od RAPUS u vezi sa zaposlenjem i stručnom spremom Milene Karić, ali je zato, kako saznajemo, dan pošto smo objavili tekst o Ružićevoj svastici, zasedao „krizni štab“ da bi videli šta i kako dalje da postupaju, jer u toj agenciji rade mahom nečiji rođaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track