DINKIĆ: Očekivanja građana od 5. oktobra su bila previsoka!
Foto: Beta

Formiran partijski odbor URS za Vojvodinu

DINKIĆ: Očekivanja građana od 5. oktobra su bila previsoka!

Politika -
Pre 13 godina 5. oktobar je bio borba ideologija dva različita sveta. Jedina i glavna ideologija danas je kako ljudima obezbediti posao i da normalno žive", izjavio je Dinkić

NOVI SAD - Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas da su očekivanja građana posle 5. oktobra 2000. godine bila previsoka, i istakao da probleme u Srbiji neće rešiti smanjivanje plata i penzija i uvođenje solidarnih poreza, nego privlačenje investicija.

"Pre 13 godina 5. oktobar je bio borba ideologija dva različita sveta. Jedina i glavna ideologija danas je kako ljudima obezbediti posao i da normalno žive", izjavio je Dinkić u Novom Sadu na svečanosti povodom formiranja Pokrajinskog odbora URS za Vojvodinu.

On je kazao da ga njegovi kritičari, koji ga pitaju zašto nije obezbedio bolji život građana dok je bio na vlasti, ni sami "nisu ništa uradili" po tom pitanju, a da on i njegova stranka nikad nisu vodili sektore koji su danas "kočnica razvoja".

" Vlada Srbije se danas žali da nema dovoljno novca za investicije, a od 2007. godine Srbiji stoji na raspolaganju tri milijarde evra ugovorenih kredita koji se uopšte ne koriste", naveo je Dinkić.

Dinkić je poručio ministru građevine Velimiru Iliću kome, kako je rekao, "navodno treba da budemo zahvalni" što se zbog nedostatka građevinskih isprava neće rušiti most na Adi ili Fijatova fabrika u Kragujevcu, da se zapita kakav je to sistem ako u Srbiji "ne možete da dobijete dozvole da bilo šta izgradite".

"Umesto da se reši problem, da se napravi giljotina propisa i seče birokratija, mi još treba da budemo zahvalni što se ne ruši ono malo sagrađenih mostova, puteva, fabrika... zato što nisu bili savršeni papiri", kazao je predsednik URS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track