Naprednjaci odbacili optužbe DS o premlaćivanju aktiviste!

Lokalni izbori u Vrbasu

Naprednjaci odbacili optužbe DS o premlaćivanju aktiviste!

Politika -
Što se tiče gnusnih laži da je neko napao ili tukao aktivistu DS, odgovorno tvrdim da momka, koji je iz Temerina došao u Vrbas da deli negativne flajere protiv SNS, niko nije napao, rekao je šef izbornog štaba SNS u Vrbasu Luka Petrović

VRBAS - Srpska napredna stranka odbacila je današnje optužbe demokrata da su naprednjaci pretukli aktivistu DS u Vrbasu i ocenila da je reč o "gnusnoj laži".

"Što se tiče gnusnih laži da je neko napao ili tukao aktivistu DS, odgovorno tvrdim da momka, koji je iz Temerina došao u Vrbas da deli negativne flajere protiv SNS, niko nije napao", rekao je šef izbornog štaba SNS u Vrbasu Luka Petrović.

On je kazao da je došlo do "manjeg koškanja" i da je aktivista DS priznao da je delio flajere protiv SNS.

"Došao je sa nama kako bi pozvali policiju da uzme podatke i da nadležni rade svoj posao. On nas je zamolio da to ne radimo da ne bi dizali prašinu i izvinio se i na kraju smo ga vratili kolima na mesto gde se događaj desio", objasnio je Petrović.

On je upitao zamenika predsednika DS Bojana Pajtića kako je moguće da "svaki put kada Dragan Đilas ili neko iz DS dođe u Vrbas nastane problem" i zašto jedino lider SNS Aleksandar Vučić poštuje zakon i predizbornu tišinu.

"Šta je Đilas juče sa svojim batinašima, džipovima i rotacijama radio po Zmajevu u vreme predizborne ćutnje. Isto pitanje postavljamo i SPS - šta njihovi funkcioneri rade u Vrbasu kada je predizborna ćutnja", upitao je Petrović.

Šef izbornog štaba SNS u Vrbasu pozvao je nadležne da rade svoj posao, a sve stranke koje učestvuju na lokalnim izborima da izborni dan protekne regularno i da se "ne pretvori u cirkus".

Prethodno je DS u saopštenju optužila SNS da je uoči sutrašnjih lokalnih izbora u Vrbasu "dovela batinaške odrede, koji su pretukli jednog aktivistu DS i koji zaštrašuju građane".

Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić je rekao da je "njihov cilj da se zaplaše svi oni koji se bore protiv jednoumlja i da na kraju imamo jednu stranku i jednog vođu".Lokalni izbori u Vrbasu biće odžani sutra, a na njima učestvuje osam izbornih listi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track