Najnovije vesti

File: U izveštaju naglasak i na ekonomskoj konkurentnosti

Uoči izveštaja Evropske komisije

File: U izveštaju naglasak i na ekonomskoj konkurentnosti

Politika
10:56h
Mi želimo da zemlje kandidati za članstvo koje ulaze u Evropsku uniju budu spremne i kad je privreda u pitanju, naveo je evropski komesar

BRISEL - Evropski komesar Štefan File izjavio je uoči sutrašnjeg objavljivanja godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku zemalja na putu ka članstvu u EU da će naglasak u izveštaju biti dat vladavini prava i bitki protiv korupcije, ali i podršci ekonomskoj konkurentnosti zemalja kandidata za ulazak na jedinstveno tržište EU.

File je istakao da je proširivanje, uprkos ekonomskoj krizi u EU, "ubedljiva politika uporedo s produbljivanjem integracije Evropske unije".

Geslo ovog godišnjeg izveštaja o napretku zemalja na putu ka EU, kako je dodao, jeste "vladavina prava, bitka protiv korupcije, ali i ekonomska pitanja".

I to, kako je posebno naglasio evropski komesar za EU politiku prijema novih članica, jeste "ekonomska konkurentnost".

"Mi želimo da zemlje kandidati za članstvo koje ulaze u Evropsku uniju budu spremne i kad je privreda u pitanju", naveo je File.

On je zaključio da Evropska komisija, što je predočeno i u prošlom godišnjem izveštaju, "ostaje najbolji prijatelj i pobornik kandidata i potencijalnih kandidata na njihovom važnom putu koji vodi punom članstvu u Evropskoj uniji".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...