NOVI NAPAD NA SRBE: Bomba na terasi Ninoslava Đerića
Foto: Tanjug

Pritisak Albanaca uoči izbora na Kosovu i Metohiji

NOVI NAPAD NA SRBE: Bomba na terasi Ninoslava Đerića

Politika -
U trenutku eksplozije Đerić je u stanu bio sa suprugom i ćerkom.

KOSOVSKA MITROVICA - U severnom delu Kosovske Mitrovice nešto posle ponoći nepoznate osobe su bacile eksploizivnu napravu, najverovatnije ručnu bombu, na terasu stana Ninoslava Đerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska".

U incidentu nije bilo povređenih.

U trenutku eksplozije Đerić je u stanu bio sa suprugom i ćerkom.

Pričinjena je materijalna šteta na stanu porodice Đerić u Ulici Tanaska Rajića.

Na licu mesta su pripadnici kosovske policije.

Ovo je u poslednja 24 sata druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, pošto je juče rano ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila napad na stan Ninoslava Đerića.

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebalo da osujeti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini i da na tim izborima pobede", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, koja ocenjuje da je u pitanju "još jedna gruba provokacija koja se dogodila za manje od 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice".

Kancelarija za KiM još ističe da će "samo pobeda na izborima 3. novembra dovesti do osnivanja Zajednice srpskih opština, preko koje će srpski narod odlučivati o svojoj sudbini i sudbini svoje dece".

"Samo neko ko to ne želi i ko pokušava da Beograd trajno ukloni sa prostora Kosova i Metohija, vinovnik je ovog zločina. Kancelarija za KiM naoštrije osuđuje bombaški napad na stan Ninoslava Đerića i poručuje da srpski narod neće odustati od toga da svoju sudbinu uzme u svoje ruke, kao i da će Beograd više nego ikada ranije, biti sa svojim narodom u pokrajini", ističe se u saopštenju.

Kancelarija u saopštenju zahteva da nadležni organi veoma ozbiljno shvate ovaj i sve dosadašnje napade, kao i posledice koje ovakvi zločini mogu izazvati.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se koliko danas, počinioci ovog napada pronađu i zatvore. Takođe, poručujemo da ćemo nastaviti da ulažemo napore da se život u pokrajini normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbednost celokupnog stanovništva na Kosovu i Metohiji", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track