PRITISAK UOČI IZBORA: Kandidat Srpske u Orahovcu izbačen sa biračkog spiska
Foto: KURIR

Albanci ne biraju sredstva da spreče glasanje kosmetskih Srba

PRITISAK UOČI IZBORA: Kandidat Srpske u Orahovcu izbačen sa biračkog spiska

Politika -
Bivši predsednik srpske opštine Orahovac Marjan Šarić izjavio je da su on i kompletna njegova porodica izbačeni iz biračkog spiska i da njihovih imena nema među 53.815 registrovanih birača u Orahovcu

ORAHOVAC - Bivši predsednik srpske opštine Orahovac Marjan Šarić izjavio je u subotu veče da su on i njegova porodica izbačeni iz biračkog spiska za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra.

Šarić koji je ujedno kandidat za odbornika u opštini Orahovac na listi Građanska inicijativa "Srpska" izjavio je da su on i kompletna njegova porodica izbačeni iz biračkog spiska i da njihovih imena nema među 53.815 registrovanih birača u Orahovcu.

On je najavio da će u ponedeljak opštinskoj izbornoj komisiji uložiti žalbu, jer, kako tvrdi, nisu mogli prihvatiti njegovu kandidaturu za odbornika da nije bio upisan u birački spisak iz kojeg je sada izbrisan.

"Oba moja pokojna strica nalaze se na biračkom spisku, a niko drugi od članova porodice. Na biračkom spisku sam video imena više od 30 preminulih koji nisu izbrisani sa spiska", rekao je Šarić.

Pre sukoba na Kosovu i Metohiji u opštini Orahovac živelo je više od 5.500 Srba, dok danas u Orahovcu i susednoj Velikoj Hoči živi nešto manje od 1.000 Srba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track