TADIĆ IZRIBAO ĐILASA: Demokratska svađa iza zatvorenih vrata!
Foto: Zorana Jeftić

Burno na GO demokrata

TADIĆ IZRIBAO ĐILASA: Demokratska svađa iza zatvorenih vrata!

Politika -
Počasni predsednik Boris Tadić i na sednici GO DS kritikovao svoje stranačke saborce, pre svega Dragana Đilasa. Na tapetu pored predsednika i zamenika predsednika DS bili i Božović, Anđelković, ali i potpredsednica Vesna Martinović

BEOGRAD - Boris Tadić opleo po članstvu DS!Zatvoreni deo sednice GO Demokratske stranke obeležio je obraćanje počasnog predsednika Borisa Tadića, koji je i ovaj put bio kritički nastrojen prema svojim stranačkim saborcima, saznaje Kurir. Na tapetu su ponovo bili predsednik beogradskih demokrata Balša Božović i Živorad Anđelković, za koje je rekao da su neobrazovani, saznaje Kurir. Tadić je, kako saznajemo, tokom svog obraćanja praktično ućutkao lidera Dragana Đilasa, koji je za vreme njegove diskusije kucao poruke po telefonu.Tadić: „Dragane, molim te, prestani da kuckaš poruke dok ja pričam!“Đilas: „To je moja stvar“Tadić: „Ništa što radiš nije tvoja stvar. Svi tvoji potezi u stranci su i naša stvar i tiču se i nas. I zato prestani da kucaš poruke dok pričam“Dragan Đilas nije odgovorio, ali je u tom trenutku prestao da se igra telefonom.Zamerke StefanovićuBivši predsednik DS takođe je bio kritički nastrojen prema potpredsednici Vesni Martinović, za koju je takođe rekao da nije dovoljno politički potkovana, što je uostalom zamerio i većini članova GO. Borku Stefanoviću Tadić je poručio da 2008. godine nije pobedio da bi on s mesta trećeg sekretara u ambasadi u MUP postao visoki funkcioner u MSP.Podsetimo, i na prošloj sednici GO Tadić je uputio kritike i Đilasu i njegovim najbližim saradnicima. On je tad rekao Đilasu:- Dragane, gledaj me u oči, da li vidiš da sad kad si u baražnoj vatri tvoji potpredsednici ćute, niko te ne brani i sam si. Tako je i meni bilo kad sam bio predsednik stranke, a ti potpredsednik. Mnogo otrovnih strela i u srce i u glavu, a potpredsednika nigde da me brane - podsetio je Tadić svog naslednika na čelu stranke na situaciju od pre manje od godinu dana, kad je na izbornoj skupštini demokrata 25. novembra praktično smenjen s liderske pozicije.IstorijaTadić je ovo izgovorio u dahu, reagujući na izlaganje Živorada Anđelkovića, poznatijeg kao Žika Pauk, da su svi koji kritikuju predsednika neprijatelji stranke.

Ne voli da sluša kritike... Đilas slao poruke sa sednice odbora
Ne voli da sluša kritike... Đilas slao poruke sa sednice odbora

Rakić: Đilas oročen do izboraJedini koga je počasni predsednik DS Boris Tadić hvalio bio je sadašnji potpredsednik Miodrag Miki Rakić i nekada njegov najbliži saradnik za koga je rekao:- Nemam nikog bližeg ni u stranci ni u životu od Mikija - poručio je Tadić.Rakić je rekao da je vlast DS oročena do izbora u Beogradu i da će se posle toga znati gde će ko biti.

Tadić: Pajtiću, lažno si me najavioZamenik predsednika DS Bojan Pajtić prozvao je Tadića jer nije hteo da ih podrži u Vrbasu kad su navodno tukli njihove članove. Tadić mu je odgovorio da nije došao jer se udružio s Mlađanom Dinkićem i što ga je Pajtić slagao jer je najavio da će doći na miting. Tadić se zbog ove Pajtićeve opaske toliko iznervirao da mu je čak i s mesta dobacivao i vikao na njega.

Đilas: Očekujem da me pratiteU otvorenom delu sednice članovima GO obratio se lider Dragan Đilas i pozvao članove stranke da istraju i imaju hrabrosti da menjaju Srbiju i poručio da je on spreman za to i da od njih očekuje da ga prate.- Svi zajedno imamo hrabrosti da to uradimo, ali oni koji to ne mogu ili se plaše, nek ustupe mesto onima koji se ne plaše. Spreman sam i očekujem da ćete me pratiti - rekao je Đilas i dodao da su spremni da se udruže sa strankama koje dele iste vrednosti, ali ne formirajući novu stranku. Samo glas za DS glas protiv SNS i SPS. Građani ne mogu biti sigurni da, ukoliko budu glasali za druge stranke, one neće ući u koaliciju sa SNS i SPS i prihvatiti njihov način rada - poručio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track