Najnovije vesti

MSP PROTIV ERDOGANA: Kosovo je srpska reč i srpska teritorija
Foto: Beta

Osudili neprijateljsku izjavu

MSP PROTIV ERDOGANA: Kosovo je srpska reč i srpska teritorija

Politika
Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić revoltiran izjavom prvog čoveka Turske da je Kosovo njegova druga zemlja

BEOGRAD - Ne može to tako!

Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazidržavu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a povodom izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Prizrenu.

Reagujući na Erdoganove izjave da je Turska Kosovo i da je Kosovo Turska, kao i da je Kosovo njegova druga zemlja, Ministarstvo napominje da „u Republici Srbiji ovakve izjave nikako ne mogu da budu prihvaćene kao prijateljske“.

- Odstupaju od uveravanja koja imamo u kontaktima s najvišim turskim zvaničnicima - ukazuje se u saopštenju i ocenjuje da je „Dušanov grad verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave“.

- Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazidržavu - navodi se na kraju saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Srbije.Erdogan je u sredu boravio u poseti Kosovu i poručio da njegova zemlja nije odustala od viševekovnih osvajačkih ciljeva.

Stotinu godina posle balkanskih ratova, u kojima je Turska proterana s Balkana, on je juče pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je „Kosovo njegova druga zemlja“. Dok je govorio na skupu u Prizrenu turski premijer je rekao da kulture Turske i Kosova mogu biti drugačije, ali da njihovi građani pripadaju istoj zemlji.

Ministar Ivan Mrkić
Ministar Ivan Mrkić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...