NAPAD NA PANTIĆA: Naprednjaci ogorčeni Samardžićevom reakcijom!
Foto: Rts

Reagovanje

NAPAD NA PANTIĆA: Naprednjaci ogorčeni Samardžićevom reakcijom!

Politika -
To što je izgovorio Slobodan Samardžić najviše govori o njemu, o stranci kojoj pripada, i o onima koji su izvršili huliganski napad na Krstimira Pantića, ističe SNS

BEOGRAD - Srpska napredna stranka ogorčena je reakcijom Slobodana Samardžića i Demokratske stranke Srbije povodom brutalnog napada na Krstimira Pantića.

„To što je izgovorio Slobodan Samardžić najviše govori o njemu, o stranci kojoj pripada, i o onima koji su izvršili huliganski napad na Krstimira Pantića, ističe se u saopštenju SNS.

Potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić izjavio je ranije danas novinarima da je Pantić nasrnuo na aktiviste DSS-a u Kosovskoj Mitrovici.

"Njih nekoliko je napalo dvojicu omladinaca D S S-a koji su lepili plakate sa obaveštenjem o koncertu "Riblje čorbe" koji je trebalo da se održi naredne večeri. On je lično došao i zgrabio za gušu tog mladog čoveka", rekao je Samardžić.

DSS je prethodno osudio napad na Pantića, koji se dogodio sinoć, ali i njegov napad na aktiviste DSS-a koji se dogodio u sredu uveče.

Podsetimo, dvojica maskriranih napadača u petak veče oko 21.50 napali su u Kosovskoj Mitrovici kandidata Građanske inicijative "Srpske" za gradonačelnika ovog grada Krstimira Pantića.

Pantića su sinoć u Kosovskoj Mitrovici, ispred zgrade u kojoj živi, napala dvojica maskiranih napadača, a lekarska pomoć ukazana mu je u mitrovičkoj bolnici, gde mu je sanirana povreda na bradi.

Pantić je danas izjavio da je cilj napada bila njegova likvidacija, ali i naveo da želi da veruje da će to biti poslednji politički motivisan napad na Srbe u Mitrovici.

Prema njegovim rečima, inspiratori tog napada stranke koje dva meseca zagovaraju bojkot lokalnih izbora na Kosovu.

"Sreća je da sam kod sebe imao torbicu za koju su napadači pretpostavljam pomislili da je oružje i nakon nekoliko udaraca pobegli. Ne znam tačno, ali mislim da se radi o mlađim osobama starosti do 20 godina", dodao je Pantić.

Pantiću je lekarska pomoć ukazana u mitrovičkoj bolnici gde mu je sanirana povreda na bradi i on je nakon ukazane lekarske pomoći pušten kući.

Krstimir Pantić je jedan od petorice kandidata za gradonačelnika ovog grada na lokalnim izborima u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track