Najnovije vesti

CIK: Tri opcije za izborni materijal iz severne Mitrovice
Foto: Zoran šaponjić

Lokalni izbori na KiM

CIK: Tri opcije za izborni materijal iz severne Mitrovice

Politika
Predsednica CIK-a, Valdete Daka izjavila je da je izborni materijal sa severa stigao u Prištinu i da se obrađuje nakon čega će se izaći sa informacijama koliko je oštećen

PRIŠTINA - Glasovi iz četiri opštine na severu Kosova nisu izbrojani i nalaze se u Centru za prebrojavanje, saopštila je Centralna izborna komisija na konferenciji za novinare.

Ranije je za RSE iz OEBS-a rečeno da materijali sa tri lokacije koje su bile napadnute u nedelju u severnoj Mitrovici nisu mogli da budu zaštićeni i da OEBS ne poseduje taj materijal, te nije mogao ni da ga preda CIK-u.

Florian Duši, član Centralne izborne komisije, potvrdio je da CIK još "nema faktično stanje o onome što se zaista dogodilo".

"Čuli ste izjave zvaničnika OEBS-a koji su rekli da nema materijala u tri centra iz severne Mitrovice ali mi očekujemo da materijal obradimo, da se uradi jedna zajednička analiza i pošto budemo imali tačno faktično stanje, CIK će odlučiti između tri rešenja – da li se izborni materijal iz severne Mitrovice može da prihvati i proglase rezultati severne Mitrovice, da li je je potrebno delimično ponovno glasanje u centrima gde nedostaju rezultati, ili ponovno glasanje na celoj teritoriji severne Mitrovice", naveo je on na konferenciji za novinare na kojoj je CIK objavio privremene rezultate.

Predsednica CIK-a, Valdete Daka izjavila je da je izborni materijal sa severa stigao u Prištinu i da se obrađuje nakon čega će se izaći sa informacijama koliko je oštećen.

"Po našim informacijama, u ostale tri opštine nije bilo napada ni oštećenja, ali sve do konačnih podataka nećemo davati procene", izjavila je Daka.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...