PARAZIT: Borko Stefanović dobio dva miliona iz budžeta, a ne ide na posao!
Foto: Dado Djilas

SKANDAL: Demokrata mesečno inkasira 850 evra od MSP

PARAZIT: Borko Stefanović dobio dva miliona iz budžeta, a ne ide na posao!

Politika -
Diplomata od karijere Borislav Stefanović, koji je u Ministarstvu spoljnih poslova zaposlen kao politički direktor, mesecima nije ušao u kabinet

BEOGRAD - Nije ni čudo što smo u dubiozi!Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, u Skupštini Srbije svakog meseca dobija 96.000 dinara od Ministarstva spoljnih poslova, gde je zaposlen na funkciji političkog direktora, iako, kako saznaje Kurir, mesecima nije ušao u zgradu MSP! Ako u to uračunamo poreze i doprinose (bruto plata mu je 160.000), zatim skupštinsku nadoknadu i telefonski račun koji mu plaća država, Stefanović je poreske obveznike u poslednjih 10 meseci koštao 1.932.000 dinara!Ne viđaju ga u MSPStefanović, prema rečima našeg izvora, gotovo deset meseci nije nogom kročio u zgradu u Ulici kneza Miloša, ali uredno prima platu, a MSP mu plaća i račun za mobilni telefon.- Njega niko mesecima nije video na poslu i sramota je što dobija platu! On mesečno prima nešto više od 90.000 dinara, a ne dolazi na posao. To je čist bezobrazluk, nije mi jasno zašto ministar ne reaguje jer ima mehanizme - kaže izvor Kurira.Imovinska kartaNa sajtu Agencije za borbu protiv korupcije navedeno je da Stefanović mesečno prima 96.064 dinara iz Ministarstva, od 1. februara 2002. godine, kao i poslanički paušal od 30.000 dinara. U imovinskoj karti je još navedeno da poseduje dve trećine trosobnog stana od 86 kvadrata, kao i automobil „fijat punto“ iz 2008. godine. U razgovoru za naš list Stefanović priznaje da mesecima nije ušao u Ministarstvo, iako, kako kaže, u MSP i ne mogu da nam kažu tačno kad je i koliko puta bio jer ne postoji tačna evidencija?!- Mesečno dobijam oko 90.000 dinara, iz dva dela, kao i svi ostali. To je ostalo iz vremena prošle Vlade, ne mogu ništa da uradim dok ministar drugačije ne odredi. Nije tačno da 10 meseci nisam ušao u Ministarstvo. Dugo nisam ulazio, ali oni nemaju evidenciju koliki je to vremenski period. Kad bih bio stalno zaposlen u Skupštini, imao bih veću platu, ali hteo sam da zadržim mesto u MSP jer sam diplomata od karijere - kaže Stefanović, koji je ujedno iskoristio priliku da nam se požali da njemu u Ministarstvu ne daju ništa da radi i da već godinu dana nije dobio nijedan papir.Ministarstvo ćuti- Ne dozvoljavaju mi da radim nijedan posao. Pošto vidim da ništa neće preduzeti, pokrenuću sam proceduru da me smene u MSP - poručio je Stefanović.Pitanja o angažmanu Borislava Stefanovića poslata su Ministarstvu spoljnih poslova, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Ministarstvo mu plaća i račun za mobilniKurir je imao uvid u jedan od računa za mobilni telefon Borka Stefanovića. Stefanoviću MSP plaća paket „Biznis 300+“, a račun je oko 3.200 dinara.- Tačno je da mi telefonski račun plaća MSP. Nemam mesečni limit, ali se trudim da račun bude u granicama normale - objasnio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track