Šiptari okupirali Dačića dok je pio kafu u Mitrovici!
Foto: Zoran Šaponjić

Premijer pred izbore na Kosovu i Metohiji

Šiptari okupirali Dačića dok je pio kafu u Mitrovici!

Politika -
Posle mitinga na kojem je još jednom apelovao na Srbe da glasaju u nedelju, Ivica se odmarao u lokalnom kafiću

KOSOVSKA MITROVICA - Izbori ili propast!Dok su s druge strane glavnog mosta na Ibru i velike betonske barikade Albanci krivili vratove pokušavajući da otkriju šta se dešava na srpskoj strani, premijer Srbije Ivica Dačić juče je u kafiću ‚‘Dolče vita‘‘, na samo desetak metara od mosta, sa Srbima iz Mitrovice - pio kafu!Koji minut ranije na mitingu na Glavnom gradskom trgu pred hiljadama Srba Dačić je bio jasan i glasan.- Izađite na izbore zbog sebe! Nisam došao da vas molim, niti da vam pretim, došao sam da vam kažem da od vas zavisi šta će biti s vama - rekao je premijer.

Hiljade Srba na trgu

U podne u centru Mitrovice juče su bile hiljade Srba. I iz Kosovske Mitrovice, ali i južno od Ibra, iz enklava... Na razglasu srpske pesme, u rukama srpske zastave... Kao u srećna vremena...Kad je Dačić uzeo mikrofon, na trgu je nastao muk...- Bio sam ovde kad ste grad i most krvlju branili. Ni danas nema tog Srbina koji me može sprečiti da dođem u Mitrovicu. Rekao sam vam tada, ponavljam i danas - Srbija nikad neće napustiti ni zaboraviti sever Kosova. Srbija nikad neće ostaviti Srbe na Kosovu. Ali ni vi ne biste smeli da ostavite Srbiju - brzo je Dačić otkravio atmosferu.- Ivice, Srbine, Ivice, Srbine, Srbija, pobeda, pobeda - počelo je da se prolama trgom.Na licu ljudi muka, briga... Opet muk, slušaju šta predsednik Vlade Srbije ima da im kaže.Teška odluka- Znam da je ovo teška odluka! Ali otvoreno vam kažem i ovo - Srbija danas ne može da vas brani puškama i tenkovima, i to ne zato što nećemo, nego što nam ne daju. I danas se može pobediti izlaskom na izbore. Znam i da 40.000 do 50.000 Srba na Kosovu živi od plata iz Beograda, i znajte, nemamo nameru to da prekidamo - govorio je premijer, praćen s poneke strane i uzvicima olakšanja.Sa Dačićem Kosovo su posetili i ministarka Zorana Mihajlović i ministar Aleksandar Vulin.

Izbori nisu priznanje KosovaOvi izbori ne znače priznanje nezavisnosti Kosova. Neizlazak znači da ćemo grad prepustiti onima koji nam ne misle dobro. Godinama smo branili Mitrovicu, prolivali krv i sačuvali smo je zahvaljujući vama. Danas je najvažnije sačuvati jedinstvo bez obzira na suprotna mišljenja - rekao je na jučerašnjem mitingu Krstimir Pantić, kandidat liste Srpska za gradonačelnika Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track