DANA DRAŠKOVIĆ: Presudiću Nikoliću ako pomiluje Radeta Markovića

ŠOKANTNO

DANA DRAŠKOVIĆ: Presudiću Nikoliću ako pomiluje Radeta Markovića

Politika -
Ako se to desi, ja ću, nadam se, zajedno sa ostalim žrtvama suditi i presuditi Nikoliću, zapretila supruga lidera SPO

BEOGRAD - Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RBD) Radomir Marković podneo je zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Ministarstvo pravde i državne uprave je shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga predsedništvu, rečeno je u tom ministarstvu.Ovim povodom reagovala je Danica Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića. Ona nije birala reči povodom ovog slučaja.

- Molba za pomilovanje Radeta Marković, masovnog državnog ubice, zastrašujuća je slika naše stvarnosti i našeg predsednika države! To se nije moglo desiti za vreme mandata Borisa Tadića, a zašto se sada dešava pitanje je na koga je Nikolić dužan odgovor. Pomilovanje nije moguće, nije pravedno, nije moralno, nije politički ili ljudski ispravno. I, ako se to desi, ja ću, nadam se, zajedno sa ostalim žrtvama tog nezapamćenog brutalnog ubijanja nedužnih građana, suditi i presuditi Nikoliću. Neće biti nikoga da ga pomiluje od te kazne koju neće izbeći - kaže Draškovićeva i dodaje.

- Ovaj zahtev je dokaz za ono što stalno tvrdimo - da je Služba vladar ove nesrećne države. To je suština i objašnjenje ove molbe, koja je očigledno planirana i naloženo je predsedniku da je usvoji - dodaje Danica Drašković.Prema zakonu o pomilovanju, ne postoji rok do kog predsednik mora da odgovori na Markovićev zahtev. Zakon takođe ne ograničava koliko puta neko može da traži pomilovanje. Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track