RASULO: DS napustilo 5.000 članova
Foto: Fonet

Opoziciona stranka u velikim problemima

RASULO: DS napustilo 5.000 članova

Politika -
Nove "meke“ dojučerašnjih demokrata uglavnom su SNS, Zajedno za Srbiju, Dušana Petrovića i liberali Čedomira Jovanovića

BEOGRAD - Demokratsku stranku, otkad je otišla u opoziciju, napustilo je oko pet hiljada članova.

Prema podacima sa sajta ove stranke, trenutno oko 196.000 građana Srbije ima njihovu člansku kartu, naspram više od 200.000, koliko ih je bilo pre izbora 2012.

Nove "meke“ dojučerašnjih demokrata uglavnom su SNS, Zajedno za Srbiju, Dušana Petrovića i liberali Čedomira Jovanovića.

Iz ovih stranaka poručuju da će, posle Smedereva, Vrnjačke Banje, Novog Sada i Niša, odakle su im poslednjih nedelja demokrate pristupale, i u drugim opštinama dolaziti do sličnih transfera.

Baza DS bi najviše mogla da se "drma“ u opštinama gde su stranački odbori raspušteni i uvedena povereništva, a kojih je više od 30.

Portparol DS Aleksandra Jerkov rekla je da u Krunskoj ne žale zbog odlazaka, jer je reč o ljudima koji su očigledno u politici iz lične koristi.

"Naša analiza je pokazala da je većina promenila stranački dres kako bi oni ili članovi njihovih porodica dobili posao u lokalnim preduzećima ili na neki drugi način profitirali. S druge strane, svakodnevno nam dolaze novi ljudi i više nam ih je pristupilo nego što je uzelo ispisnicu", kaže Jerkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track