RODIĆ U POLJSKOJ: Susret sa kolegom Simonijakom
Foto: Tanjug

Ministar odbrane u poseti

RODIĆ U POLJSKOJ: Susret sa kolegom Simonijakom

Politika -
U Varšavi je ocenjeno da postoji prostor za unapređenje odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane, evrointegracija i ekonomske saradnje

VARŠAVA - Ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić nastavlja posetu Poljskoj, gde će se danas sastati sa ministrom odbrane Poljske Tomažom Simonijakom.

Rodić se juče sreo sa zamenicom državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Henrika Mošćicka-Dendis, a na sastanku je ocenjeno da postoji prostor za unapređenje odnosa dve zemlje, posebno u oblasti odbrane, evrointegracija i ekonomske saradnje.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Rodić se sastao i s predsedavajućim Komisije za nacionalnu odbranu Stefanom Njiesiolovskim, a na sastanku je istaknuta mogućnost intenziviranja parlamentarne saradnje, kroz saradnju odbora za bezbednost i poslaničkih grupa prijateljstava dve zemlje.

Rodić je položio venac na grob Neznanog junaka u Varšavi i u knjigu utisaka upisao: "Narod Poljske i Srbije je mnogo puta u istoriji morao da brani svoju slobodu i dostojanstvo, odnosno pravo da ostane prepoznatljiv u porodici evropski vrednosti i naroda. Boreći se za svoju otadžbinu Poljaci i Srbi su u oslobodilačkim ratovima podneli najveće žrtve u odnosu na broj stanovnika od svih saveznika. Vredelo je. Te žrtve nas obavezuju da ostanemo verni svojoj tradiciji i pravim vrednostima i u budućnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track