Muž Slavice Dejanović: Neki ministri prodaju maglu, dok moja žena pošteno radi!
Foto: Marina Lopičić

Suprug ministarke zdravlja pljuje vladu

Muž Slavice Dejanović: Neki ministri prodaju maglu, dok moja žena pošteno radi!

Politika -
Demagog: Ranko Dejanović tvrdi da je njegova žena Slavica Đukić Dejanović vredna i poštena, a da su svi kao ona, ova zemlja bi bila poput Švajcarske

BEOGRAD - Ne seci granu na kojoj sediš!Ranko Dejanović, suprug ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, u razgovoru za Kurir nazvao je članove Vlade Srbije prodavcima magle! Kad smo ga pitali kako to može da kaže budući da je njegova supruga članica te iste vlade, Dejanović je rekao da je izuzetno ponosan na svoju ženu i da se to ne odnosi na nju.- Neki ministri su prodavci magle. Kad bi 50 odsto njih bilo kao moja žena, ova zemlja bi bila kao Švajcarska - rekao je Ranko.Prosjački štapTakođe, revoltirano je istakao da je on sistematski uništen „zato što je suprug Slavice Đukić Dejanović“ i da je zbog afere vezane za njegovo bivše preduzeće „Zastava elektro“, koja mu je navodno bila nameštena, bukvalno „pao na prosjački štap“.- Ja sam pao na prosjački štap. Sve što sam radio celog života, sve što sam stekao, uložio sam u „Zastavu elektro“, a sad je to preduzeće uništeno samo zato što sam suprug žene koja je bila predsednica parlamenta - rekao je Dejanović.Podsećamo, privatizacija „Zastave elektro“ bila je jedna od 24 sumnjive privatizacije za koju je Brisel tražio da se preispita. Dejanović je ovo preduzeća kupio s dvojicom ortaka pre sedam godina, a onda ga je nakon šestomesečnih štrajkova neisplaćenih radnika prodao korejskoj kompaniji „Jura“.Ranko Dejanović se, inače, javio na telefon supruge Slavice kad smo je pre nekoliko dana pozvali da je pitamo da li je otputovala u Irsku Vladinim avionom ili redovnim letom. Dejanovića je to pitanje mnogo naljutilo i počeo je da viče zbog toga što je Kurir objavio da je ministarka zdravlja u prošlom sazivu, dok je bila predsednica Skupštine Srbije, potrošila najviše novca na putovanja u inostranstvo.- Kako možete to da objavite? Sram vas bilo! Zar je trebalo da jedna predsednica parlamenta ne putuje u inostranstvo? Da li vi znate da ona nikad nije putovala u biznis klasi, što bi bilo normalno, nego isključivo u redovnoj? Zar to nije sramota za jednu predsednicu Skupštine - upitao je Dejanović.Skromna ženaKad smo mu rekli da je Srbija izuzetno siromašna država i da bi njeni predstavnici trebalo da se ponašaju u skladu s tim, Dejanović je objasnio da je njegova supruga vrlo skromna. Slavica Đukić Dejanović, prema njegovim rečima, nikad nije bilo šta u životu prisvojila, pa čak ni za vreme Slobodana Miloševića, „kad je svaka šuša to radila“.- Moja supruga, koja je bila istaknuti funkcioner i za vreme Miloševića, nije prisvojila pola kvadrata stambenog prostora, mada je tad svaka šuša to radila - rekao je suprug ministarke zdravlja.

Ministarka ko Švajcarska... Slavica Đukić Dejanović
Ministarka ko Švajcarska... Slavica Đukić Dejanović

Nemaju komentarFUNKCIONERI SPS ĆUTENiko od funkcionera SPS juče nije želeo da komentariše izjavu supruga ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović o tome da su članovi Vlade prodavci magle. Nisu odgovarali na pozive, ni na SMS poruke, samo je bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao:- Ne mogu to da komentarišem, izvinite. Slavica je moj drug.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja