Dačić: Ništa ne nameštam Dinkiću, istragu traži EU!
Foto: Tanjug

Premijer Srbije poručio lideru URS

Dačić: Ništa ne nameštam Dinkiću, istragu traži EU!

Politika -
Ove istrage su zahtev Evropske unije. A sve što priča Dinkić jesu neistine. Ne pokrećem istrage iz političkih razloga protiv nekoga. Zašto bih to radio bilo kome, pa i Dinkiću? Ništa ne nameštam Dinkiću, poručuje Dačić.

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić, odgovarajući na prozivke lidera URS da je istraga protiv njega zbog Nacionalne štedionice priča koju otvara lično Dačić, poručio je da on ne namešta hapšenje Mlađana Dinkića, niti izmišljam afere o njemu".

"Hapsi policija, a ne ja", kaže Dačić.

Od kako je premijer jula ove godine ministru finansija i privrede rekao da je praktično višak u Vladi Srbije, varnice na relaciji Dinkić - Dačić ne prestaju. Poslednje optužbe među bivšim koalicionim partnerima potegao je Dinkić kad je Dačića ocenio kao političara koji istragama oslabljuje svoje protivnike, ali i poručio da se on ne plaši hapšenja jer „boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti”.Dačić, međutim, pita: „A zašto bih ja to radio?“" Ove istrage su zahtev Evropske unije. A sve što priča Dinkić jesu neistine. Ne pokrećem istrage iz političkih razloga protiv nekoga. Zašto bih to radio bilo kome, pa i Dinkiću? Ništa ne nameštam Dinkiću", - poručuje Dačić.On dodaje da je javno rekao sve što ima politički o bivšem koalicionom partneru.- A kada je reč o Nacionalnoj štedionici i istrazi koja se vodi, za koju me optužuje Dinkić, taj slučaj je na spisku 24 privatizacije na kojima se radi. Sporne privatizacije i njihovo rasvetljavanje su zahtev Evropske unije i to je poznata stvar. To je posao kojim se bavi Biro i u to se ne mešam - poručuje Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track