Veljko Odalović: Tačijeva stranka najveći gubitnik

Posle drugog kruga

Veljko Odalović: Tačijeva stranka najveći gubitnik

Politika -
Generalni sekretar vlade ocenio da više niko ne može da porekne da će Zajednica srpskih opština imati legitimitet srpske zajednice

BEOGRAD - Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović kaže da su rezultati drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu pokazali da Srbi u pokrajini imaju poverenje u državu. On je ocenio da je stranka Hašima Tačija najveći gubitnik izbora.

Odalović je rekao da su na izborima izgubili svi oni koji su se trudili da "obezglave" buduću Zajednicu srpskih opština, pre svega Demokratska partija Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija.

Odalović je rekao da sada treba obratiti pažnju na centralne izbore na Kosovu, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti organizovani na proleće, i za koje Srbi treba da se pripreme i na njih izađu što jači, kako bi ostvarili što bolji rezultat. On je dodao da treba raditi i sa drugim političkim opcijama Srba koje su ostvarile dobre rezultate na izborima, kako bi se stvorio jedinstveni i široki front i kako bi se napravio što bolji izborni rezultat.

Odalović je ocenio da se mogu očekivati problemi sa Prištinom nakon održavanja lokalnih izbora ali da više niko ne može da porekne da će Zajednica srpskih opština imati legitimitet srpske zajednice na Kosovu.

On je podsetio da je Građanska inicijativa "Srpska", koju je podržavala Vlada Srbije, pobedila u svim opštinama osim u Štrpcu. Prema njegovoj oceni, to znači da Srbi u pokrajini imaju poverenja u Vladu Srbije, uprkos nekim teškim odlukama koje su donete i da će taj rezultat biti veoma važan momenat prilikom formiranja Zajednice srpkih opština i rešavanja budućih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track