Stefanović: Kosovu stoličica u hodniku UN

Stefanović: Kosovu stoličica u hodniku UN

Politika -
Šef srpskog parlamenta ocenio da je dilema da li Srbija treba da ide ka Briselu ili Moskvi lažna i dodao da će to biti uskoro potvrđeno u Skupštini donošenjem Rezolucije o priključenju Srbije EU

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio da ne zna ko u Vladi Srbije radi protiv interesa države, ali da ta osoba mora biti razrešena.

"Treba što pre da saznamo ko je to i da sazovemo odmah sednicu na kojoj će taj biti razrešen", rekao je Stefanović. On je ocenio da ne postoje sukobi ministara unutar vlade, navodeći da nijedan nije rekao da je budžet loš i upitao šta je za vladu važnije od podrške budžetu, koji "pokazuje ekonomsku politiku i snagu i jedinstvo vlade".

Povodom spekulacija da će uslediti „novi Briselski sporazum", u kojem će tema biti stolica za Kosovo u UN, Stefanović je kazao da Vlada to nikada neće prihvatiti. Mogu da imaju stoličicu negde u hodniku. I kad kažem stoličicu ne mislim figurativno, već bukvalno", rekao je Stefanović.

On je ocenio da je najvažniji rezultat izbora na Kosovu formiranje Zajednice srpskih opština i poručio Srbima zabrinutim za finasiranje institucija da će Srbija „u skladu sa Briselskim sporazumom finansirati deo školstva, zdravstva i svega na šta ima pravo, ali da će se sad konačno znati gde taj novac ide".

Stefanović je ocenio da je dilema da li Srbija treba da ide ka Briselu ili Moskvi lažna i dodao da će to biti uskoro potvrdjeno u Skupštini Srbije donošenjem Rezolucije o priključenju Srbije EU. Kao što ste videli, Briselski sporazum nije potpisan u Moskvi nego u Briselu i dobio je podršku svih najznačajnijih državnih funkcionera i najvećeg dela poslanika“, rekao je Stefanović.

Govoreći o izborima u beogradskoj opštini Voždovac, potpredsednik SNS-a i predsednik beogradskog odbora stranke Stefanović je rekao da Voždovac nije test na osnovu kojeg će se odlučivati da li se ide na prevremene republičke izbore, ali će biti dobar pokazatelj raspoloženja Beogradjana.

To će biti prvi izbori nakon izbora privremenog veća. Voždovac ima i podavalski deo, koji je i seoski, ima prigradska naselja, ali ima i Autokomandu, Dušanovac i Šumice, koji su baš gradsko jezgro i graniče se sa Vračarom. Raspoloženje svih delova grada će biti moguće izmeriti“, zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track