KLINTON SE ZABAVLJAO: Slobu Miloševića crtao kao đavola!
Foto: Kurir

Zabavljao se tokom rasprave o sankcijama SR Jugoslaviji

KLINTON SE ZABAVLJAO: Slobu Miloševića crtao kao đavola!

Politika -
Klinton zvanični dokument je išarao crtežom Miloševića kao đavola dok je bio brifovan o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija

NJUJORK - Politički orijentisani haker pod pseudonimom Gučifer objavio je na sajtu Gawker.com kroki crteže koje je Bil Klinton švrljao na zvaničnim dokumentima dok je, kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država, raspravljao o ekonomskim sankcijama protiv Srbije i tadašnjem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.

Išvrljani dokument je jedan je od pet koje je Gučifer našao kada je upao u računarski sistem Biblioteke Klinton.

Spis je nastao sredinom devedesetih godina i bavi se mogućim ukidanjem ekonomskih sankcija SR Jugoslaviji, koju su činili Srbija i Crna Gora. Klinton ga je išarao dok je bio brifovan o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija.

Ovo je prva skica, koju je Klinton nacrtao neposredno uz pasuse u kojima se pominje Slobodan Milošević.

Sa leve strane, prvo nailazimo na karikaturu muškarca koji likom, po karakterističnim obrazima, najviše podseća na Slobodana Miloševića.

Iza njega je nacrtana bizarna kreatura sa telom životinje, krilima i ljudskom glavom. Verovatno se radi o đavolu, jer kao da ima rogove i kopita.

Da li je Klinton implicirao da Milošević dobija instrukcije od đavola ili je u pitanju bila dokolica ostalo je zasada nepoznato

Foto: Gawker.com,
Foto: Gawker.com,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track