IZBORI NA VOŽDOVCU: Bez incidenata, preliminarni rezultati oko 21,30

Zatvorena biračka mesta

IZBORI NA VOŽDOVCU: Bez incidenata, preliminarni rezultati oko 21,30

Politika -
Na izborima nisu zabeležene neregularnosti i sve protiče u najboljem mogućem redu, uz punu saradnju svih članova biračkih odbora i izborne komisije, kako u stalnom tako i u proširenom sastavu, kaže predsednik IZborne komisije Lukić

BEOGRAD - Voždovački izbori protiču bez nepravilnosti i problema. U poslepodnevnim satima beleži se porast izlaznosti, pa se očekuje da će do zatvaranja biračkih mesta glasati oko 40 odsto birača. Svih 86 biračkih mesta na Voždovcu otvoreno je jutros u sedam sati i biće otvorena do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

20.00 - Zatvorena su birališta... Preliminarni rezultati glasanja biće poznati oko 21.30

18.30 - Do 18 časova na Voždovcu je glasalo 30 odsto ukupnog broja glasača, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Do 15 časova na Voždovcu je zabeležen veći broj glasača na biralištima, pa je prema proceni iz izbornog štaba SNS izašlo oko 21,35 odsto glasača.

Prema podacima izborne komisije na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Voždovac do 15 sati glasalo je 18,1 odsto upisanih u birački spisak, rekao je predsednik izborne komisije Zoran Lukić.

Lukić je rekao da se, upoređivanjem nekih ranijih izbornih procesa u toj opštini, može očekivati da će ukupno danas glasati 35 do 40 odsto upisanih birača. Po njegovim rečima, na izborima nisu zabeležene neregularnosti i "sve protiče u najboljem mogućem redu, uz punu saradnju svih članova biračkih odbora i izborne komisije, kako u stalnom tako i u proširenom sastavu", rekao je Lukić.

Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, broj glasača je 156.962, a mogu da glasaju na 86 biračkih mesta. Voždovackoj skupštini je istekao četvorogodišnji mandat posle izbora održanih juna 2009. godine.

Na biralištima na Voždovcu, gde se danas održavaju lokalni izbori, jutros je bilo manje glasača nego obično pa je do 12.00 sati izašlo osam odsto upisanih birača, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Lukić je precizirao da su to podaci sa šest oglednih biračkih mesta.Lukić pretpostavlja da je mala izlaznost na Voždovcu posledica ledene kiše, jer pojedinim biračkim mestima, kao što je osnovna škola u Jajincima, nije moglo da se priđe.

"Bačena je so i temperatura je nešto viša, tako da očekujemo veću izlaznost", rekao je Lukić.

10.08 - Do 10.00 sati je izašlo 3,6 odsto upistanih birača

Podsetimo, svih 86 biračkih mesta otvoreno je jutros u sedam sati i biće otvorena do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, a biračko pravo u toj opštini ima 156.962 građanina.Na voždovačkim izborima "nadmeću se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".Na Voždovcu nastupaju i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track