Mrkić: Hrvatska protiv kršenja prava srpske manjine
Foto: Fonet

Ministar spoljnih poslova nema gorčine na račun Zagreba

Mrkić: Hrvatska protiv kršenja prava srpske manjine

Politika -
Kao što smo mi otvoreni da dođe bilo ko i da vidi stanje sa našim manjinama, tako treba svako da uradi. Ja nemam reči kritike za hrvatsku vladu, poručio je Mrkić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić kaže da je svestan da je hrvatska vlada potpuno protiv kršenja prava srpske manjine i da "nema gorčine" na račun zvaničnog Zagreba.

Mrkić je rekao da je takav stav preneo visokoj komesarki OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors i time odgovorio na prozivku hrvatskog premijera Zorana Milanovića da bi "bilo dobro čuti neku reč u povoljnom tonu" zbog zalaganja zvaničnog Zagreba za prava srpske manjine.

"Kao što smo mi otvoreni da dođe bilo ko i da vidi stanje sa našim manjinama, tako treba svako da uradi. Ja nemam reči kritike za hrvatsku vladu", poručio je Mrkić.

On je dodao ne veruje da je Zagrebu toliko značajna pohvala srpske vlade, kao i da nije siguran da bi ta pohvala bila popularna u nekim delovima Hrvatske.

"Intenzivno sarađujemo, na vezi sam sa ministarkom Vesnom Pusić i pokušavamo da iskoordiniramo poteze kako bi srpska zajednica u Hrvatskoj bila bezbrižna, a odnos dve zemlje što bolji", rekao je Mrkić, naglasivši da "nema gorčine na račun zvaničnog Zagreba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track