PRIMOPREDAJA: Novi gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović preuzeo dužnost
Foto: Fonet

I zvanično na novom radnom mestu

PRIMOPREDAJA: Novi gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović preuzeo dužnost

Politika -
Svi radnici koji rade u srpskoj opštini biće angažovani u radu Zajedice srpskih opština, čime će se obezbediti da svako bude adekvatno zaposlen

GRAČANICA - Novoizabrani gradonačelnik opštine Gračanica Branimir Stojanović preuzeo je danas zvanično dužnost od bivšeg gradonačelnika Bojana Stojanovića.

"Prvo ćemo sačiniti presek stanja i kao što smo obećali tokom izborne kampanje i odmah pristupiti unapređenju opštinskih usluga i kreiranju uslova za bolji životni standard građana i zapošljavanje mladih", rekao je Branimir Stojanović tokom primopredaje dužnosti.

Rekavši da je atmosfera u opštini "korektna", on je najavio da će svi radnici koji rade u srpskoj opštini biti angažovani u radu Zajedice srpskih opština, čime će se obezbediti da svako bude adekvatno zaposlen.Bivši gradonačelnik Bojan Stojanović je poželeo uspešan rad novom gradonačelniku i dodao da će Savez Kosovskih Srba biti konstruktivan politički subjekat u radu Skupštine opštine Gračanica.

Branimir Stojanović je na lokalnim izborima na listi G.I. "Srpska" pobedio u drugom krugu izbora, osvojivši 58.67 odsto glasova u odnosu na njegovog protivkandidata Bojana Stojanovića koji je osvojio 41.33 odsto glasova.Novi gradonačelnik Gračanice je u petak položio zakletvu i time je i formalno-pravno konstiuisan novi saziv opštine Gračanica.

G.I. "Srpska" u opštini Gračanica ima devet odbornika, Savez kosovskih Srba šest, Samostalna liberalna stranka tri i G.I. "Vidovdan" jednog odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track