Najnovije vesti

NENAD ĐORĐEVIĆ: Mira Marković htela da Srbija bude kao mafija!
Foto: Goli život/Happy

Prvi predsednik JUL

NENAD ĐORĐEVIĆ: Mira Marković htela da Srbija bude kao mafija!

Politika
Mira Marković mi je donela tortu u zatvorsku ćeliju i počela da plače da nam je sve to neko smestio. Nisam bio naivan i dobro sam znao da niko drugi nije mogao da me uhapsi osim nje i njenog muža, priča vlasnik Akademije za bezbednost i diplomatiju

BEOGRAD - Vlasnik Akademije za bezbednost i diplomatiju, prof. dr Nenad Đorđević, prvi put, javno otkriva kako je izgledao njegov izlet u srpsku visoku  politiku u vreme Slobodana Miloševića, iako su oko njega kao insajdera obletale najmoćnije obaveštajne službe sveta.

"Mira Marković mi je rekla da bi najviše volela da Srbiju organizuje po  pravilima mafije, jer je to najsavršeniji i najefikasniji politički sistem", seća se Đorđević, koji joj je ukazivao i na prednosti funkcionisanja  katoličke crkve i Komiterne, gde se politički neprijatelji kažnjavaju  inkvizicijom ili progonstvom u Sibir.

Bio je tada najbogatiji čovek u Beogradu, imao je svoje tržne centre i  prvi lanac samoposluga, ali hteo je da doprinese razvoju Srbije.

"Bio sam prvi predsednik JUL-a, smatrao sam da su nas lažni nacionalisti u crno zavili, ali sam prvi završio u zatvoru kada sam razotkrio lopove u  našim redovima", nastavlja Đorđević.

"Mira Marković mi je donela tortu u zatvorsku ćeliju i počela da plače da nam je sve to neko smestio. Bojao  sam se da me ne otruje i dao sam kriminalcima da probaju tortu. Nisam bio  naivan i dobro sam znao da niko drugi nije mogao da me uhapsi osim nje i  njenog muža".

Na kraju je Nenad Đorđević oslobođen svih optužbi, izbegao je nekoliko atentata i sve do 5. oktobra 2000. krio se u Italiji i Crnoj Gori.

"Pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi trebalo je da njega zaplaši  i da bude maska za moju otmicu", kaže Đorđević u intervjuu u emisiji “Goli život” kod  Milomira Marića.

"Video sam ujutru Legiju i  helikopter koji je sleteo na stadion Mogrena pored mog hotela Admiral. Cinično mi se uneo u lice i rekao zagonetno da nije došao po mene!".

Od tada Nenad Đorđević političke događaje u Srbiji prati samo iz  intelektualne radoznalosti, ali kao stari debeovac i policajac savršeno dobro  zna šta se događa, ko za koga radi i kuda sve ovo ide.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...