Stefanović i Fico: Dve države imaju mnogo zajedničkog
Foto: Nebojša Mandić

Sastanak

Stefanović i Fico: Dve države imaju mnogo zajedničkog

Politika -
Predsednik Narodne skupštine zahvalio je na pomoći i podršci koju je Slovačka pružila Srbiji u procesu evrointegracija, istakavši da je početak pregovora o pristupanju EU od istorijskog značaja za Srbiju i da će u narednom periodu ta saradnja na polju evrointegracija, biti izuzetno značajna

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas u razgovoru sa predsednikom Vlade Slovačke Robertom Ficom da dve države imaju mnogo zajedničkih interesa i istakao da je Srbija posebno zaintesovana za dalje unapređenje ekonomske saradnje.

Stefanović je ukazao i na značaj međuparlamentarne saradnje, kako zbog prioriteta procesa evroinegracija u okviru kojeg skupština ima značajnu ulogu, tako i zbog globalnog rasta značaja parlamentarizma u funkciji predstavljanja naroda, navedeno je u saopštenju posle sastanka u Domu Narodne skupštine.

Predsednik Narodne skupštine zahvalio je na pomoći i podršci koju je Slovačka pružila Srbiji u procesu evrointegracija, istakavši da je početak pregovora o pristupanju EU od istorijskog značaja za Srbiju i da će u narednom periodu ta saradnja na polju evrointegracija, biti izuzetno značajna.

U saopštenju se takođe navodi da je Stefanović naglasio da je Srbija, u tom kontekstu, veoma zainteresovana da učestvuje u već aktivnim programima slovačke strane u oblasti evrointegracija i u tom smislu ukazao na neophodnost da se unapredi saradnja Poslaničkih grupa prijateljstava i odbora dva parlamenta.

Gost iz Slovačke je čestitao Srbiji na otpočinjanju pregovora sa EU i istakao da će njegova zemlja maksimalno pomoći Srbiji u procesu pregovora i pružiti joj podršku prenošenjem svojih iskustava, navela je skupštinska informativna služba. On je pozdravio dijalog Beograda i Prištine i ukazao da politički stav Slovačke po pitanju Kosova i Metohije ostaje nepromenjen.

Premijer Fico se zahvalio Srbiji na negovanju slovačke nacionalne manjine, a njegov domaćin uzvratio zahvalnošću na principijelnoj podršci Slovačke da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track