Ružić: Nisam se čuo s Vučićem, nema potrebe za tim
Foto: Marina Lopičić

Ministar evropskih integracija

Ružić: Nisam se čuo s Vučićem, nema potrebe za tim

Politika -
Ružić je rekao da je "na sasvim primeren i odmeren način" odgovorio na pitanje o hapšenju Dragana Đurića, koje je interpretirano na "selektivan način"

BEOGRAD - Ministar evropskih integracija i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da nije razgovarao sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, posle izjave o nevinosti uhapšenog predsednika Partizana i dodao da smatra da za tim nema ni potrebe.

Ružić je rekao da je "na sasvim primeren i odmeren način" odgovorio na pitanje o hapšenju Dragana Đurića, koje je interpretirano na "selektivan način", ali da ne vidi zašto je to toliki problem što je "citirao Ustav".

"Licemerje i demagogija koja postoji kod srpske političke elite nas neće usmeriti ka evropskim vrednostima. Jer, kada govorimo o EU, o evropskim vrednostima, govorimo o vladavini prava, o pravnoj državi, o prezumpciji nevinosti. Mi imamo biznismene, tajkune, uspešne poslovne ljude, takve kakve imamo. Ali ono što meni smeta je ponekad amnezija političara koji kao da se ne sećaju sa kim su komunicirali proteklih 15-20 godina, u kakvim su odnosima bili", rekao je Ružić.

Ružić je, posle hapšenja Đurića, izjavio da očekuje da će predsednik Partizana dokazati svoju nevinost, posle čega mu je Vučić poručio da može da izađe iz Vlade ukoliko se ne zalaže za principe na kojima je ona oformljena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja