Ministar Saša Radulović podneo ostavku!
Foto: Fonet

Ministarstvo privrede

Ministar Saša Radulović podneo ostavku!

Politika -
Razlog za ovu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

BEOGRAD - Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku zbog nesprovođenja ekonomskih reformi.

Kako se saznaje u Ministarstvu privrede, razlog za ovu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

Radulović je prethodnih dana izjavljivao da je, ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, posebno zakon o privatizaciji i stečaju, to siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore. Radulović je istakao da, ukoliko se reforme ne sprovedu, za njega nema svrhe da ostaje u vladi i da će podneti ostavku.

"Ako reforme ne mogu da se sprovode, ja više neću biti ministar", rekao je nedavno Radulović.

Ko je Saša Radulović

Vicepremijer Aleksandar Vučić je u septembru predložio konsultanta Sašu Radulovića za ministra privrede. Pre nego što je postao ministar privrede Saša Radulović bio je ekonomski je konsultant. Završio je elektrotehnički fakultet na smeru automatika i elektronika.

Mediji prenose da je živeo u Nemačkoj, Kanadi i SAD, kuda je otišao krajem osamdesetih godina. Samostalni je preduzetnik od 1998. godine i, kako je sam izjavljivao, vodio je nekoliko kompanija i bio aktivni učesnik "buma" Silicijumske doline.

U Srbiji je ponovo od 2005. i to kao stečajni upravnik više različitih preduzeća i vlasnik privatne firme "E-market d.o.o.". Najčešće se u javnosti pojavljivao kao konsultant za investicije i poreski sistem, ali se bavio i publicistikom, tumačeći privredno i finansijsko stanje zemlje.

Tako je početkom ove godine ocenio da već 12 godina vodimo "potpuno pogrešnu ekonomsku politiku" objašnjavajući to sledećim primerom:

"Kada bi inženjeri gradili mostove i zgrade onako kako mi vodimo ekonomsku politiku i planiramo budžet, gradjevine bi se srušile tri meseca nakon objave kraja izgradnje". Kao uzroke pogrešne ekonomske politike označio je tada katastrofalnu poresku politiku, sivu ekonomiju, ogromno učešće države na tržištu, korupciju i pravnu nesigurnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track