Koštreš: Kad Tadić odluči o Demokratskom frontu sešćemo i razgovarati!
Foto: Fonet

Prestrojavanje

Koštreš: Kad Tadić odluči o Demokratskom frontu sešćemo i razgovarati!

Politika -
Da li će do formiranja te grupacije doći zavisi od mnogo uslova, a prvi je da Tadić objavi da ide u tom pravcu, nakon čega možemo da sednemo i o tome razgovaramo, rekao je Kostreš

BEOGRAD - Glavni preduslov za formiranje "Demokratskog fronta", u kojem bi mogli da budu deo DS, LSV, LDP i "Zajedno za Srbiju", ali i druge grupacije, jeste odluka počasnog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i njegovih saradnika da krenu u tom pravcu, izjavio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. "Da li će do formiranja te grupacije doći zavisi od mnogo uslova, a prvi je da Tadić objavi da ide u tom pravcu, nakon čega možemo da sednemo i o tome razgovaramo", rekao je Kostreš.

On je naglasio da postoje kontakti sa Tadićem i LDP, da su se do sad vodili razgovori o mogućnosti zajedničke saradnje, ali je ponovio da je "uslov svih uslova" da Tadić i njegovi saradnici donesu takvu odluku. Kostreš je napomenuo da je "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića više nego dobrodošla, i da ne vidi razlog žašto LDP ne bi bio deo velikog fronta, jer su svi koji se zalažu za sistem vrednosti više nego dobrodošli. Prema njegovim rečima, ako Tadić odluči da ne ide u "Demokratski front", verovatno će se razgovatati o nekoj vrsti saveza i bez njega. "Moramo da vidimo koji su učesnici zainteresovani za takav razgovor i kad se pojave i izjasne onda možemo da počnemo da razgovaramo", rekao je Kostreš. LSV smatra da je važno da se pokuša da se formira takav blok koji bi bio protivteža aktuelnoj vlasti i najvećoj stranci SNS, a da će, ako do toga ne dođe, ta stranka samostalno izaći na izbore. Kostreš je najavio da će odluke u vezi sa izborima LSV doneti na Glavnom odboru u četvrtak, 30. januara. Kako se nezvanično saznaje, Boris Tadić je odlučio da predvodi "Demokratski front", u kome ce biti deo DS, Dušan Petrović i Nenad Čanak, dok se sa LDP pregovara. Počasni predsednik Tadić izjavio je na sednici GO te stranke pre desetak dana da mu je žao što Glavni odbor DS-a nije izglasao političke promene i naglasio da je nesumnjivo da ogroman procenat članstva i simpatizera stranke želi promene. "Nisam zadovoljan rezultatom glasanja. Na sednici smo imali različite uticaje i različite autoritete u DS-u. Imali smo glasove Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Dragoljuba Mićunovića, Balše Božovića i Dragana Šutanovca, a sa druge strane ja sam izneo stav da ovako više ne može", rekao je Tadić. On je kazao da je članovima Gradskog odbora rekao da stvari u stranci moraju da se menjaju, "jer su veoma loše".Tadić je tada, na pitanje šta će raditi ubuduće, kazao da će nastaviti da radi sa ljudima sa kojima je danas izašao na Glavni odbor. "Neću se odreći tih ljudi. Stajao sam i stajaću iza svih koji su glasali za promene koje sam predložio. Ostaću privržen Demokratskoj stranci i tu sam da pomognem i njoj i njenim članovima u bilo koje vreme", zaključio je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track