Ljajić: Sporazum sa SNS do kraja nedelje
Foto: Zorana Jeftić

Koalicioni sporazum

Ljajić: Sporazum sa SNS do kraja nedelje

Politika -
Sigurno donosimo glasove koalicionim partnerima, a ne odnosimo nikome ništa, rekao je Ljajić

BEOGRAD - Predsednik SDPS Rasim Ljajić najavio je danas da će ta stranka sa naprednjacima u naredna dva dana usaglasiti koalicioni sporazum za zajednički izlazak na vanredne parlamentarlne izbore, koji bi trebalo da bude potpisan do kraja sedmice.

"Sigurno donosimo glasove koalicionim partnerima, a ne odnosimo nikome ništa", rekao je Ljajić odgovarajući na pitanje zbog čega mnogi SDPS vide kao pouzdanog partnera.

Kako je naglasio, u svim istraživanjima ima najmanje negativnih ocena, a SDPS ima i stabilno biračko telo, pa tako istraživanja pokazuju da ima tri i po i četiri odsto. "To je značajan broj koji donosimo u koaliciju", rekao je Ljajić.

On je naveo da 10 poslaničkih manadata jeste okvir o kome se razgovara, ali da tek treba definisati redosled na listi, dok za sada nije bilo razgovora oko ministarskih mesta. "Cilj nam je da se forkusiramo da se napravi što bolja kavlitetnija lista, da imamo što više stručnih ljudi, profesora univerziteta i da kampanja bude fer i demokratska", rekao je Ljajić.

Sa naprednjacima, naglasio je, postoje zajednički ciljevi - na unutrašnjem planu su to reforme, a na spoljnom pristupanje EU. "Da ne verujem u to ne bi bio na toj listi", istakao je Ljajić. On je najavio i da će lider SNS Aleksandar Vucičh i on sutra imati sastanak sa predstavnicima sindikata i poslodavaca. "Želimo da socijalni dijalog praktično već sutra počne bez obzira na kampanju", rekao je Ljajić navodeći da je za SDPS zakono radu veoma važan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track