SNS PREDAJE IZBORNU LISTU: 16.000 potpisa prikupili za 2 sata
Foto: Beta

Uoči izbora 16. marta

SNS PREDAJE IZBORNU LISTU: 16.000 potpisa prikupili za 2 sata

Politika -
Za podnošenje liste kandidata za narodne poslanike, neophodno je priložiti 10.000 "parafa" građana

BEOGRAD - Srpska napredna stranka za dva sata sakupila 16.000 potpisa potrebnih za predaju liste kandidata za narodne poslanike i danas predaje listu.

SNS će danas po podne predati izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji. Inače, za podnošenje liste kandidata za narodne poslanike, neophodno je priložiti 10.000 "parafa" građana.

Podsetimo, Srpska napredna stranka predstavila je sinoć izbornu listu "Aleksandar Vučić - Budućost u koju verujemo", sa kojom izlazi na vanredne parlamentarne izbore 16. marta, a prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

On je nakon sednice Glavnog odbora stranke rekao da je namera naprednjaka da vode pozitivnu kampanju i da političke protivnike pobede poštenom i odgovornom politikom. "Na narodu je da kaže svoj sud i da li je zadovoljan našom marljivošću, radom a sami znamo da možemo još više i bolje", rekao je Vučić i dodao da će političku konkurenciju poštovati i da se prema njima neće ponašati "onako kako su se oni u prošlosti ponašali prema nama ali ni onako kako su se ponašali u prethodnih 48 sati".

Na pitanje da li će BorisTadić biti prihvatljiv partner Vučić je rekao da nema nikakav dogovor ni sa kim i da želi najširu podršku naroda. SNS želi ogromnu i ubedljivu podršku naroda, a ako je ne bude, "neko drugi će formirati vladu", zaključio je lider naprednjaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track