Koštunica: Spremni smo da uđemo u vladu
Foto: Zorana Jevtić

Za političku neutralnost

Koštunica: Spremni smo da uđemo u vladu

Politika -
Lider DSS smatra da su Srbiji potrebne suštinske promene da bi izašla iz duboke političke, ekonomske i moralne krize, a da je glavni uzrok te krize EU

BEOGRAD - Ako nam narod ukaže poverenje, mi smo spremni da učestvujemo u vlasti, a to, naravno, znači da zastupamo političku neutralnost, a ne pogrešnu politiku evropskih integracija, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

On je rekao da na izborima građani odlučuju koja politika treba da upravlja zemljom i koji ljudi će sprovoditi tu politiku. "Jedno je, dakle, želja SNS, a drugo je šta će narod odlučiti na izborima", rekao je Koštunica. Predsednik DSS smatra da su Srbiji potrebne suštinske promene da bi izašla iz duboke političke, ekonomske i moralne krize, a da je glavni uzrok te krize Evropska unija, to jest odnos sadašnje i prethodne vlasti prema EU.

EU preko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju doslovno uništava srpsku privredu i mi smo do sada izgubili milijarde evra zbog tog sporazuma , rekao je Koštunica. Za republičke izbore DSS kandiduje, naveo je on, političku neutralnost i ekonomiju političke neutralnosti, odnosno prekid pregovora i redefinisanje odnosa sa EU, u skladu sa državnim i ekonomskim interesima Srbije.

Koštunica je podsetio da je DSS odbio da bez izbora uđe u beogradsku vlast. "Niko drugi do DSS nije zaslužan što je došlo do raspisivanja izbora u Beogradu, a verujem da su ti izbori bili snažan povod da se raspišu i parlamentarni izbori... DSS nikada nije pravio dogovore pre izbora ni sa kim i tako će sigurno biti i sada", napomenuo je on.

Prema oceni Koštunice, dve vlade koje je DSS do sada formirao, donele su Srbiji mnogo dobrog. "Ako nam narod ukaže poverenje, mi smo spremni da učestvujemo u vlasti. Naravno, to znači da zastupamo političku neutralnost, a ne pogrešnu politiku evropskih integracija", zaključio je Koštunica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track