Ekonomski pokret: Živković stvara atmosferu u kojoj je ubijen Ćuruvija
Foto: KURIR

Puna podrška Kuriru

Ekonomski pokret: Živković stvara atmosferu u kojoj je ubijen Ćuruvija

Politika -
"Nadamo se da će nadležni organi zaštiti sve nezavisne medije i sačuvati živote nezavisnih novinara Srbije", navode u Ekonomskom pokretu

BEOGRAD - Nismo iznenađeni nacional-socijalističkim ispadom Zorana Živkovića, jer je to opšte poznata karakterna crta bivšeg premijera Srbije, kao i politički program koji sprovodi, navodi se u saopštenju Ekonomskog pokreta.

Ekstremnim činom, koji je do sada nezabeležen u političkom životu Srbije, kako navode, Zoran Živković je javno pozvao na linč novinare dnevnog lista Kurir, glavnog i odgovornog urednika kao i vlasnika uvaženog glasila.

"Stvarajući onu istu atmosferu koja je predhodila ubistvu Slavka Ćuruvije, Zoran Živković je poslao nedvosmislenu poruku građanima Srbije šta možemo u budućnosti očekivati od njega i politike straha i terora koju je počeo da sprovodi. Ekonomski pokret oštro osuđuje neprimeren čin Zorana Živkovića, i dajemo punu podršku dnevnom listru Kurir i slobodnom srpskom novinarstvu. Nadamo se da će nadležni organi zaštiti sve nezavisne medije i sačuvati živote nezavisnih novinara Srbije", stoji u saopštenju Ekonomskog pokreta.

Podsetimo, ponašanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića osudili su i visoki funkcioneri SNS i SPS, Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić, stranka SDPS Rasima Ljajića, funkcionerka DSS Sanda Rašković Ivić kao i Asocijacija medija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track