LDP predao listu za izbore 16. marta
Foto: Beta

Republička izborna komisija

LDP predao listu za izbore 16. marta

Politika -
Potpredsednik LDP Bojan Đurić najavio je da kampanju neće voditi otvarajući frontove, kao i da neće pristajati na onu vrstu političkog blata

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu "Čedomir Jovanović-LDP-BDZS-SDU" za parlamentarne izbore zakazane za 16.mart.

Potpredsednik LDP Bojan Đurić najavio je da kampanju neće voditi otvarajući frontove, kao i da neće pristajati na onu vrstu političkog blata koju pokušavaju da naprave sve druge stranke u ovom trenutku u Srbiji .

On je kazao da LDP želi da unese pozitivnu energiju u ovoj kampanji, da afirmiše nove ljude i da kroz takvu dinamičnu kampanju dođe do rezultata koji će ovoj listi omogućiti da bude odlučujuća lista posle izbora. "Apsolutno najvažnija stvar za Srbiju u ovom trenutku je kakvo će biti to jutro 17. marta. Da li će rezultati ovih izbora, pre svega liste koju smo danas predali, omogućiti novi optimizam u Srbiji, novu pozitivnu energiju i novu mogućnost da efikasno obavimo sve poslove koji su godinama ili decenijama odlagani. To je zadatak svih nas u ovoj kampanji i mi se radujemo poslu koji je pred nama", naglasio je Đurić u saopštenju.

Bojan Đurić  (Foto: Fonet)
Bojan Đurić (Foto: Fonet)

On je dodao da će kampanja koju će voditi biti vrlo dinamična, pozitivna, sa ciljem da se dođe do svakog građanina Srbije, da se motivišu ljudi, pokrenu potencijali koji postoje u njima i u samoj zemlji, a koji su zbog pogrešne politike bile potisnute na marginu.Ovo je zemlja u kojoj je 800.000 nezaposlenih, zemlja s ogromnim javnim dugom, velikim problemima zaostalosti, izbegavanja modernizacije, zemlja koja je na evropskom putu suočena s mnogim problemima i političarima koji se kandiduju na ovim izborima je osnovni zadatak da te probleme počnu da rešavaju , istakao je on podvukavši da će to biti osnovni moto kampanje koja, deviza svih susreta s građanima.

Jovanović: Za Vojvodinu najvažnija promena Ustava

Jovanović je izjavio danas da ta stranka želi u Vojvodini da počne da radi ono što treba primeniti na celu Srbiju, a to je zagovaranje promena Ustava iz 2006. godine."Ulazimo u kampanju s velikom ambicijom da rešimo one probleme koji su uzrok propadanja Vojvodine i da zajedno sa građanima napravimo odgovor na takozvanu ustavnu reformu iz 2006. godine", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.On je kazao da je Ustav iz 2006. godine temelj pogrešnog političkog i društvenog sistema u celoj zemlji i da, ako LDP dobije podršku Vojvođana, 16. mart može biti šansa i za rešenje problema pokrajine."Nema ništa od izgradnje nove vojvođanske infrastrukture, rešavanja ekonomskih problema, zdravstvenog i penzionog osiguranja ili organizacije lokalnih samouprava ukoliko se ne izmeni odnos prava i obaveza unutar celokupnog sistema Srbije", kazao je Jovanović.Kako je naveo, LDP ne želi da ozbiljan deo posla u pokrajini prepusti "onima koji nisu dovoljno politički snažni da ga urade" i da ne želi saradnju s koalicijom okupljenom oko nove stranke Borisa Tadića, zbog toga što kroz nju LDP ne bi mogao da sprovede svoju ideju i politiku za Vojvodinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track