GDE SU ZVEZDE RADIKALA: Lidija i Pop Lazićka otišle, a Nataša agituje u Šumadiji
Foto: Fonet

Zaboravljeni asovi

GDE SU ZVEZDE RADIKALA: Lidija i Pop Lazićka otišle, a Nataša agituje u Šumadiji

Politika -
Nakon što su na prošlim izborima, prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji, ostali ispod cenzusa, vedete SRS-a i glavni akteri pomenutih gafova koji su uveseljavali gledaoce skupštinskih TV prenosa nestali su sa scene

BEOGRAD - Otkako njih nema Skupština Srbije više nije ista. Polivanje vodom, gađanje cipelama, kletve i još ponešto nestali su iz života srpskog parlamenta kada su iz njega 2012. godine izašli srpski radikali. Nakon što su na prošlim izborima, prvi put od uvođenja višestranačja u Srbiji, ostali ispod cenzusa, vedete SRS-a i glavni akteri pomenutih gafova koji su uveseljavali gledaoce skupštinskih TV prenosa nestali su sa scene.

Gde su i šta rade Vjerica Radeta, Nataša Jovanović, Zoran Krasić, Gordana Pop Lazić, Lidija Vukićević...? Odriču li se svojih "teških reči i dela" za skupštinskom govornicom ili i danas stoje iza njih?

Zoran Krasić, jedan od potpredsednika SRS, kaže da se ne odriču ni jedne reči koje su izgovorili pred skupštinskom govornicom jer su, kako kažu, za sve bili u pravu. Nadaju se da će im upravo zbog toga narod na ovim izborima opet ukazati poverenje.

"To što nam je pristup medijima blokrian ne znači da mi nismo i te kako aktivni. Hvala bogu, pa postoje demokratski mediji, internet", kaže Krasić.

Sve za povratak u medije...Lidija Vukičević
Sve za povratak u medije...Lidija Vukičević

Izborna groznica vlada i u ovoj stranci, a svako je dobio zadatak od lidera stranke Vojislava Šešelja, koji u Haškom tribunalu već 14 godina čeka na presudu. Ipak, neki istaknuti likovi koje smo godinama gledali u poslaničkim klupama u majicama sa Šešeljevim likom, više nisu u igri.

Među njima je i Lidija Vukićević, glumica, koja je odmah posle izbora 2012. godine vratila partijsku knjižicu."Ja sam jedina koja je na Drugoj otadžbinskoj upravi vratila knjižicu jer se nisam slagala s tim da Vjerica Radeta postane potpredsednik stranke", kaže Vukićevićeva uz komentar da je sa svima ostala u dobrim odnosima i naglašava da sada nije član ni jedne stranke.

U prostorijama stranke već odavno nije viđena ni Gordana Pop Lazić, koja je ibla vrlo aktivna kao poslanik radikala.S druge strane, pomenuta Vjerica Radeta, sada na mestu potpredsednika SRS, vrlo je aktivna preko društvenih mreža kao što su Tviter i Fejsbuk. Užurbano priprema liste za parlamentarne izbore, pa nema vremena za priču. Ali, jedne stvari se ne odriče: kletvi koje je još 2008. godine izgovorila za skupštinskom govornicom.

Ni kletve ne pomažu ...Vjerica Radeta
Ni kletve ne pomažu ...Vjerica Radeta

"Ako odete na pijacu i pričate sa ljudima, sve što je ona izgovorila misli danas pola Srbije. Tako da je njen tadašnji nastup postao opštenarodni, a nema ko nam nije rekao "Vjerica je bila još i blaga"", kaže Krasić.

Nataša Jovanović ozbiljno radi na kampanji u šumadijskom okrugu jer, kako tvrdi, to je centar Srbije koji zna da prepozna šta je važno za Srbiju i srpski narod. U kampanji za predstojeće izbore vrlo je aktivan i general Božidar Delić, koji je svojevremeno prešao u SNS, pa se vratio u staro jato.

Neke stvari se u SRS ipak nisu promenile. Ništa, ama baš ništa u partiji se ne radi bez dogovora sa Vojislavom Šešeljom.

"Tako je bilo u protekle 24 godine, tako će biti i nadalje. I dobro je što je tako. Svi koji ne žele namete EU, koji su protiv predaje Kosova i Briselskog sporazuma, naši su glasači", uveren je Krasić.

Cipelarenje Gordane Pop Lazić:

http://www.youtube.com/watch?v=HZ6JL7axUJM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track