Najnovije vesti

Nikolić sa Meškovim: Važno članstvo u EU, ali i odnosi sa Rusijom
Foto: Rojters

Zvanični susret

Nikolić sa Meškovim: Važno članstvo u EU, ali i odnosi sa Rusijom

Politika
Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije, rekao je predsednik Srbije tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas da je članstvo u Evropskoj uniji važan cilj za Srbiju, ali da joj je podjednako važno i očuvanje odličnih odnosa sa Rusijom.

 

"Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije“, rekao je Nikolić tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksejem Jurjevičem Meškovim.

 

Nikolić i Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu, saopštila je pres služba predsednika.

 

Govoreći o realizaciji projekta "Južni tok“, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

 

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da "Južni tok“ nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...