NEPOTPUNA LISTA: RIK dao Dverima 48 sati da otklone nedostatke
Foto: Tanjug

Sporna dva potpisa

NEPOTPUNA LISTA: RIK dao Dverima 48 sati da otklone nedostatke

Politika -
Pokret Dveri su predale izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore sa oko 14.000 potpisa građana koji je podržavaju i 250 kandidata za poslanike

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) dala je izbornoj listi Dveri rok od 48 sati da otkloni nedostatke, kako bi ta lista mola da bude proglašena.

RIK je utvrdio da postoje nedostaci samo kod dva potpisa građana koji podržavaju tu listu. Kod jednog birača uvrenje o državljanstvu je starije od šest meseci, a kod drugog su uočene nepravilnosti u uverenju o prebivalištu.

Ranije danas Pokret Dveri su predale izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore sa oko 14.000 potpisa građana koji je podržavaju i 250 kandidata za poslanike.

"Dolazi vreme za Dveri“, rekao je prvi na listi Boško Obradović novinarima pošto je lista predata i izrazio očekivanje da će poslanički klub Dveri u Skupštini Srbije verovatno biti i najjači klub u budućem sazivu parlamenta.

Obradović je dodao da građani treba da glasaju za Dveri, jer nikada nisu bili na vlasti, nisu učestvovali u, kako je ocenio, pljačkaškoj privatizaciji niti u bilo kakvom lopovluku i što ih nikada nije finansirao niko iz inostranstva ili od domaćih tajkuna.

Na listi kandidata za poslanike su, dodao je Obradović, Slavko Stevanović, Jasmina Vujić, Ratko Ličina, Ljubomir Protić, Zorica Kuburović, Mila Alečković i drugi.

RIK je do sada proglasio listu koalicije okupljene oko SNS i ona će biti prva na zbirnom izbornom listiću, dok će druga biti koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, Savez vojvođanskih Mađara peti, SRS šesta, a URS sedmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track