TADIĆ SAMOUVEREN: Đilasov DS je na ivici cenzusa!

Lider NDS o šansama svoje bivše stranke

TADIĆ SAMOUVEREN: Đilasov DS je na ivici cenzusa!

Politika -
Sve opozicione stranke osim nas su na ivici cenzusa, poručio nekadašnji predsednik demokrata. Tadić, Čanak i Petrović juče su potpisali koalicioni sporazum

BEOGRAD - DS se crno piše!Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke, juče je prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma sa Dušanom Petrovićem i Nenadom Čankom izjavio da su sve opozicione stranke na ivici cenzusa, osim njih. Time je nekadašnji šef demokrata svojoj bivšoj stranci predvideo neslavan rezultat na predstojećim izborima.Velika očekivanja- Mogu samo da vam kažem da očekujem izuzetan rezultat. Zasad nije bilo nikakvih političkih dogovora ni sa strankama na vlasti, kao ni sa onima u opoziciji - rekao je Tadić, dodajući da će se o mogućim savezima odlučivati tek posle izbora.Tadić ističe da će glavna preokupacija i plan njega i njegovih koalicionih partnera, koje je nazvao saborcima, biti borba protiv siromaštva, privlačenje investicija i nova radna mesta.- Takođe, neophodna je promena političkog sistema. Potreban nam je novi zakon o političkom sistemu, ali i promena Ustava. Ovo stanje je neodrživo, i to je jedan od razloga mog povratka u politiku. Premijer ništa nije uradio na dovođenju investitora, predsednik države takođe, a ja sam to radio, iako prema ustavnim nadležnostima nisam morao - naglasio je Tadić.Lider NDS je poručio i da nikakva koalicija između te stranke i URS nije moguća, a da Mlađanu Dinkiću nije nudio nikakvu, kako je rekao, „nepristojnu ponudu“.- Dinkiću nisam predložio nikakvo rešenje zajedničke koalicije, već sam o tome razgovarao sa predstavnicima URS, koji su mi prišli i pitali pod kojim okolnostima bismo mogli zajedno da učestvujemo na izborima, a ja sam rekao: Pod uslovima da na toj listi i u budućoj vladi ne bude Dinkić - zaključio je Tadić.Dušan Petrović, predsednik Zajedno za Srbiju i nekad blizak Tadićev saradnik, izjavio je da koalicija ima jasan plan razvoja, da žele da se u građanima i biračima probudi nova energija.- Izlazimo s planom koji je u vezi sa ekonomijom, prosvetom, kulturom. To su ključne stvari izlaska iz krize i našeg ekonomskog oporavka - naglasio je Petrović.Fali više lideraČanak je istakao da je pre potpisivanja koalicionog sporazuma gledao snimak konvencije demokrata u Beogradskoj areni 2012. godine i da sve što je tad rekao može i sad da ponovi.- Jedino što kvari takav utisak jeste što više lidera nije na jednoj strani - rekao je Čanak.

RaspadMASOVNO NAPUŠTAJU ĐILASA I PRELAZE KOD TADIĆADemokratsku stranku Dragana Đilasa i dalje napuštaju i prelaze kod Tadića. U samo poslednja dva dana DS su napustile desetine članova, počev od opštine Čukarica, kao i istaknuti članovi DS iz Zrenjanina i Novog Sada, Pirota i Varvarina. Stranku je kolektivno napustio OO DS iz Boljevca i prešao u Novu demokratsku stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track