Oliver Ivanović ostaje u pritvoru u Prištini
Foto: Fonet

Lider SDP

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru u Prištini

Politika -
Ivanovićev branilac je naveo nekoliko problema u vezi sa uslovima u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i problem zbog udaljenosti između mesta pritvora i mesta stanovanja

PRIŠTINA - Portparolka Euleksa Irina Gudeljević rekla je da je međunarodni tužilac iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova najavio podnošenje žalbe na odluku o premeštanju Olivera Ivanovića iz pritvora u Prištini u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

Gudeljevićeva je rekla da zbog toga, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ostaje u pritvorskoj jedinici u Prištini.

Međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici izdao je naredbu da Ivanović bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici nakon što je branilac osumnjičenog podneo zahtev za premeštaj. Ivanovićev branilac je naveo nekoliko problema u vezi sa uslovima u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i problem zbog udaljenosti između mesta pritvora i mesta stanovanja sa kojim se suočavaju njegova porodica i advokat.

"Pretpretresni sudija smatra da ne postoje bezbednosni problemi kada je u pitanju lična bezbednost pritvorenika tokom njegovog boravka u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i da njegova prava nisu ugrožena", navela je Gudeljevićeva.

Međutim, kako je istakla, član 33 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija predviđa, između ostalog, da prilikom smeštanja lica u određeni objekat "treba uzeti u obzir lokaciju trenutnog ili stalnog boravka njegove porodice.Gudeljevićeva je napomenula da je međunarodni tužilac iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova najavio da će podneti žalbu na odluku sudije o premeštaju.

"Veće međunarodnih sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici doneće konačnu odluku. U međuvremenu, osumnjičeni ostaje u pritvorskoj jedinici u Prištini", rekla je portparolka Euleksa.

Podsetimo, Oliver Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Ivanoviću je međunarodni sudija odredio jednomesečni pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja