Dinkić: Dosta je stezanja kaiša i štednje na platama i penzijama
Foto: Kurir

Za podsticaj investicija i zapošljavanja

Dinkić: Dosta je stezanja kaiša i štednje na platama i penzijama

Politika -
Vlada mora da prekine politiku stezanja kaiša i pomogne da se ovakve fabrike sagrade i u drugim regionima, da bi mladi dobili posao, da bi mogli da rade i da žive, a ne da životare, poručio je lider URS

ALEKSINAC - Lider URS Mlađan Dinkić smatra da nova vlada mora da podstakne investicije i zapošljavanje. Umesto da štedi na platama i penzijama, nova vlada mora da podstakne investicije i zapošljavanje, i pomogne da se u svim regionima izgrade nove fabrike i ožive postojeće, rekao je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

U saopštenju URS-a se kaže da je Dinkić posetio kompaniju Gramer u Aleksincu, koja je, kako se navodi, zahvaljujući podsticajima sagradila dve fabrike i zaposlila 1.300 radnika. "Zahvaljujući politici podsticaja koju smo sprovodili, doveli smo u Aleksinac kompaniju Gramer, koja proizvodi naslone za automobilska sedišta", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, mladi koje tu rade prvi put su dobili posao upravo zahvaljujući tim podsticajima. "Zato vlada mora da prekine politiku stezanja kaiša i da pomogne da se ovakve fabrike sagrade i u drugim regionima, da bi mladi dobili posao, da bi mogli da rade i da žive, a ne da životare", poručio je Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track