SUKOB U DSS: Koštunica sprečio pobunu u stranci
Foto: Fonet

Istaknuti članovi stranke pisali Vojislavu Koštunici

SUKOB U DSS: Koštunica sprečio pobunu u stranci

Politika -
Grupa članova predvođena Ivićevom, Obradovićem i Milicom Radović, poslala je pismo lideru stranke putem kojeg je zatražila promene u partiji

BEOGRAD - Grupa istaknutih članova Demokratske stranke Srbije (DSS), poput Sande Rašković Ivić i Radojka Obradovića, poslala je pismo Vojislavu Koštunici u kojem je zahtevala promene u stranci, ali ih je to koštalo poslaničke funkcije.

Grupa članova DSS, predvođena Ivićevom, Obradovićem i Milicom Radović, poslala je pismo lideru stranke putem kojeg je zatražila promene u partiji.

Jedan od zahteva je bio da se potpredsednici partije biraju direktno na izbornoj skupštini, a ne kao i do sada na predlog predsednika stranke. Oni su, takođe, tražili da se promeni medijska prezentacija DSS..

"Koštunica je pristao da se potpredsednici biraju direktno, ali kada je Glavni odbor došao do te tačke dnevnog reda, više nije bilo kvoruma", rekao je neimenovani sagovornik.

Ne samo što njihov predlog nije prošao, već se oni posle dugo vremena zbog pobune nisu našli ni na izbornoj listi DSS, pa ih posle izbora nećemo videti u skupštinskim klupama.

U njima neće sedeti ni Marko Jakšić, istaknuti funkcioner DSS na Kosovu koji se zalagao za koaliciju sa "Dverima"i radikalima, ali je Koštunica to odbio uz obrazloženje da "među njima postoje kadrovi sa sumnjivim biografijama".

Ni Siniše Kovačevića nema na izbornoj listi stranke. On se ozbiljno sukobio sa vrhom stranke, jer je tražio visoku poziciju na listi za Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track