Dragišić: Stefanovićeva izjava o ukrajinskom scenariju u Srbiji opasna pretnja!
Foto: Zorana Jevtić

Uznemirujuća provokacija DS

Dragišić: Stefanovićeva izjava o ukrajinskom scenariju u Srbiji opasna pretnja!

Politika -
Treba se zapitati ko je taj ko ima moć i novac da organizuje nemire i ubijanje građana po Srbiji, jer to je ono što smo gledali u Ukrajini ovih dana. Moram podvući da je ovakva izjava neodgovorna, pogotovo imajući u vidu situaciju koja je na delu u okruženju, kaže Dragišić

BEOGRAD - Zoran Dragišić, profesor beogradskog Fakulteta za bezbednost, kaže da izjavu Borislava Stefanovića, funkcionera Demokratske stranke, da Srbiji preti bosanski i ukrajinski scenario ukoliko Srpska napredna stranka ostane na vlasti, doživljava kao pretnju i provokaciju.

"Ako bi SNS ubedljivo pobedila na izborima u Srbiji i formira vladu u kojoj bi činila okosnicu, što je rezultat koji predviđaju istraživanja javnog mnjenja, postavlja se pitanje ko bi organizovao takav scenario u Srbiji", navodi Dragišić za portal Kurira.

"Ovo je neodgovorna izjava i ukazuje na spremnost određenih krugova da, po cenu nasilja, prekrajaju volju građana. Pretnja građanima zbog njihovog opredeljenja nije stvar svojstvena demokratiji. Treba se zapitati ko je taj ko ima moć i novac da organizuje nemire i ubijanje građana po Srbiji, jer to je ono što smo gledali u Ukrajini ovih dana. Moram podvući da je ovakva izjava neodgovorna, pogotovo imajući u vidu situaciju koja je na delu u okruženju", navodi on.

Dragišić naglašava da je izjava Borislava Stefanovića veoma zapanjujuća i uznemirujuća i daleko od normalne politike i normalnog političkog života.

"Smatram da građani nisu ni naivni, ni glupi da nasednu na takvu provokaciju. Ako je nekome dosta krvoprolića to su Srbi. Srbija mora da pobedi kriminal jer su upravo kriminalci oni koji imaju novac i potencijal potreban da bi se pokušalo sa ostvarivanjem takvog scenaria u Srbiji", zaključuje Dragišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track