LDP: Šetnja za Zorana 12. marta
Foto: Beta

Bliži se godišnjica atentata

LDP: Šetnja za Zorana 12. marta

Politika -
Iz ove stranke poručili su da će tog dana obustaviti sve aktivnost u okviru predizborne kampanje

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) će 12. marta, na dan kada je pre 11 godina ubijen premijer Zoran Đinđić, organizovati tradicionalnu "Šetnju za Zorana" i tog dana obustaviti sve predizborne aktivnosti, saopštio je LDP.

Kako se navodi, na sednici Predsedništva LDP-a doneta je odluka o načinu obeležavanja 12. marta i obustavljanju svih kampanjskih aktivnosti LDP-a tog dana. LDP je pozvao i sve druge političke partije da postupe isto i da se uzdrže od svih dnevnih partijskih i aktivnosti u kampanji 12. marta.

Predsedništvo LDP je pozvalo sve građanke i građane Srbije, koji poštuju političko nasleđe i rezultate reformske politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, da 12. marta učestvuju u tradicionalnoj "Šetnji za Zorana". "Kao i uvek do sada, građanke i građane pozivamo da u "Šetnji" učestvuju bez stranačkih obeležja i da zajedno očuvamo nadpartijski duh tog događaja", piše u saopštenju.

LDP je naveo da ovogodišnjoj "Šetnji za Zorana" pristupa uz posebnu odgovornost i da ne želi da se 12. mart upotrebljava ili zloupotrebljava u političkoj borbi i za potrebe izborne kampanje koja je u toku. "Duboko verujemo da je 12. mart važan dan za Srbiju, da daleko prevazilazi okvire partijske borbe na izborima i da je politička i građanska dužnost svih stranaka da se uzdržavaju od korišćenja ovog datuma u izborne svrhe", naveo je LDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track