NEMA DOVOLJNO POTPISA: Nije proglašena Radulovićeva lista
Foto: Fonet

Republička izborna komisija

NEMA DOVOLJNO POTPISA: Nije proglašena Radulovićeva lista

Politika -
Radulović je predao 9.076 pravno valjanih potpisa od potrebnih 10.000, tako da je od njega zatraženo da u roku od 48 sati dostavi još najmanje 924 overene izjave građana koji podržavaju njegovu listu,

BEOGRAD - Republička izborna komisija nije danas proglasila listu bivšeg ministra privrede Saše Radulovića za parlamentarne izbore 16. marta zbog nedovoljnog broja potpisa građana.

Radulović je predao 9.076 pravno valjanih potpisa od potrebnih 10.000, tako da je od njega zatraženo da u roku od 48 sati dostavi još najmanje 924 overene izjave građana koji podržavaju njegovu listu "Dosta je bilo", kao i ispravi druge nepravilnosti na toj listi.

RIK je zatražio da raspored žena na izbornoj listi bude uređen na način koji je propisan Zakonom o izboru narodnih poslanika, odnosno da svaki treći kandidat na listi bude žena, a da za tri kandidata za poslanike podnosilac dostavi ispravnu dokumentaciju. Komisija je takođe ustanovila da podnosioci lista "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", "Koalicija građana svih naroda i narodnosti RDS - SDS" i "Patriotski front - Dr Borislav Pelević", nisu dostavili dovoljan broj potpisa građana, i dala im rok od 48 sati da to isprave.

RIK je odbio da proglasi izbornu listu "Nijedan od ponuđenih odgovora" zbog toga što je ukupan broj izjava podrške koji je ta stranka predala manji od 10.000 i jer što je ta lista predata posle isteka zakonskog roka. Do sada je za poslaničke izbore proglašeno 14 lista, a rok za predaju istekao je u petak u ponoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track