Nikolić sa Mustafajevim: Srbija mora da ulaže u proizvodnju
Foto: Tanjug

Zvanični susret

Nikolić sa Mustafajevim: Srbija mora da ulaže u proizvodnju

Politika -
Kompletnu privredu Srbije treba podići saradnjom sa stranim investitorima, na zdravim osnovama. Zato su u Srbiju dobrodošli svi koji žele da ulažu u njenu privredu, a posebno ukoliko dolaze iz prijateljskih zemalja, rekao je predsednik Srbije u razgovoru sa ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru s ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom, da je jedini način da Srbija izađe iz krize, ulaganje u proizvodnju i da se obezbede novi prihodi, a ne da se srpovodi samo politika štednje.

"Kompletnu privredu Srbije treba podići saradnjom sa stranim investitorima, na zdravim osnovama. Zato su u Srbiju dobrodošli svi koji žele da ulažu u njenu privredu, a posebno ukoliko dolaze iz prijateljskih zemalja", rekao je Nikolić.

Nikolić je kazao da je Srbija otpočela pregovore sa Evropskom unijom i da je sada prilika da se država uredi poput svih razvijenih evropskih zemalja što, kako je istakao, "neće uticati na njene odlične odnose sa brojnim zemljama u svetu".

Mustafajev je rekao da su Srbija i Azerbejdžan potpisali mnoge sporazume što je stabilna osnova za razvoj ekonomskih odnosa. Istakao je da je robna razmena Srbije i Azerbejdžana porasla za nekoliko puta, i da i dalje može da raste. Dvojica sagovornika su se saglasila da u industriji preduzeća Srbije i Azerbejdžana mogu da sarađuju, pogotovo što je ova godina u Azerbejdžanu proglašena godinom industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja