Vučić: Tončev je pretukao čoveka, hoće li policija reagovati
Foto: Beta

Sukob u Surdulici

Vučić: Tončev je pretukao čoveka, hoće li policija reagovati

Politika -
Nisam zvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića povodom tog događaja i čekam da vidim kako će policija da reaguje, kaže lider SNS

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kazao je danas da očekuje reagovanje nadležnih zbog fizičkog napada gradonačelnika Surdulice Novice Tončeva na aktivistu SNS Slađana Stojkovića i najavio da će „svi koji štite batinaše biti smenjeni“.

Tončev je pretukao čoveka i zanima me kako će da reaguju državni organi“, istakao je Vučić. On je ukazao da ga reakcija zanima jer su predstavnici državnih organa u Surdulici pod direktnom kontrolom Tončeva. Vučić je preneo da je Tončev, koji je organizovao skup u selu Javašnica, napao Stojkovića koji je nedaleko od mesnog odbora delio izborni materijal. „On to nije mogao da podnese i izudarao je našeg aktivistu, koji je zbog povreda primljen u bolnicu, a niko nije priveo Tončeva“, naglasio je on i istakao da je reč o politički motivisanom napadu.

Vučić je podsetio da za krivično dela moraju svi da odgovaraju i da policija mora da privede napadača, a tužilac da reaguje po službenoj dužnosti.

On je rekao da nije zvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića povodom tog događaja, i da čeka da vidi kako će policija da reaguje, te najavio da će, ako ništa ne urade, da ih o tome upita već u ponedeljak. „Obećao sam da se neću pojavljivati u funkciji ispunjavanja drzavnih obaveza. Sačekaću ponedeljak i onda pitati ljude u policiji Vranja da li to znači, ako vas drži pod kontrolom, da može da bije, a da mu ne bude ništa“, kazao je on.

Vučić je ocenio da, ako ne bude reakcije, to šalje užasnu poruku, te najavio da će „svi koji štite batinaše biti smenjeni“.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track