Helmut Kol Vučiću: I Tito je jednom bio u Manhajmu!
Foto: Tanjug

Vicepremijer u Nemačkoj

Helmut Kol Vučiću: I Tito je jednom bio u Manhajmu!

Politika -
Kol je u razgovoru sa Vučićem razgovarao i o nekadašnjem predsedniku SFRJ Josipu Borzu Titu i napomenuo da je i Tito jednom bio u Manhajmu
1 / 4 Foto: Tanjug

BERLIN/BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Nemačkoj sa bivšim kancelarom Helmutom Kolom sa kojim je razgovarao o putu Srbije ka Evropskoj uniji i njenom ekonomskom oporavku, a Kol je istakao da posebno ceni ulogu koju Srbija ima u političkoj stabilnosti regiona.

Vučić je posebno naglasio značajnu ulogu nemačkih investitora u Srbiji i izrazio uverenje da će Nemačka još snažnije podržati Srbiju u ostvarivanju njenih evropskih ciljeva, saopštio je kabinet potpredsednika vlade.

Helmut Kol je istakao da podržava političku stabilnost celog balkanskog regiona, a da posebno ceni ulogu koju Srbija ima u tome. Sastanku je prisustvovao i Filip Misfelder, spoljnopolitički izvestilac frakcije CDU-CSU stranke kancelarke Angele Merkel.

Kol je u razgovoru sa Vučićem pričao i o nekadašnjem predsedniku SFRJ Josipu Borzu Titu i između ostalog rekao da je i Tito jednom bio u Manhajmu.Helmut Kol je ušao u istoriju Evrope 20. veka kao premijer sa najdužim stažom, pošto je na čelu nemačke vlade bio punih 16 godina. Kola nazivaju i ocem nemačkog jedinstva, s obzirom na to da je za vreme njegovog mandata Nemačka ponovo ujedinjena.Bivši nemački kancelar zaslužan je i za novu etapu ujedinjenja zemalja Evrope i stvaranje Evropske unije.

U toku popodneva Vučić se u Manhajmu sastao i sa potencijalnim investitorima, predstavnicima kompanije BASF, sa kojima je razgovarao o mogućim ulaganjima u Srbiju, navedeno je u saopštenju.BASF je vodeća kompanija u svetu u proizvodnji hemikalija. Zapošljava 112.000 radnika u 80 zemalja sveta.

NE PROPUSTITE:

EKSKLUZIVNO Aleksandar Vučić: Ne radim ovo zbog izbora, nego zbog budućih generacija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track