SKANDAL: Đilas nije podneo ostavku posle katastrofe DS na izborima!
Foto: TANJUG

Demokrate tužne i razočarane

SKANDAL: Đilas nije podneo ostavku posle katastrofe DS na izborima!

Politika -
Posle ostavke lidera URS Mlađana Dinkića prisutni domaći i strani novinari su očekivali da će Đilas saopštiti da se povlači, međutim taj čin je izostao

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Dragan Đilas večeras nije podne ostavku na mesto predsednika stranke i pored katastrofe na izborima. Posle ostavke lidera URS Mlađana Dinkića prisutni domaći i strani novinari su očekivali da će Đilas saopštiti da se povlači, međutim taj čin je izostao dok je lider demokrata najavio da će biti najjača opoziciona stranka u partamentu.

Dragan Đilas čestitao je večeras Srpskoj naprednoj stranici (SNS) pobedu i poručio da će DS u republičkom parlamentu biti jaka opozicija. Đilas nije želeo da analizira, kako je rekao, sve ono što se dešavalo u periodu kampanje, jer "za to sada nije ni vreme ni mesto", ali da će doći vreme "kada ćemo morati svi da se pogledamo u ogledalo i vidimo šta je ko radio i kako se ponašao".

"Želim građanima da SNS zaista ostvari obećanja koja je dala građanima i da Srbija izgleda onako kako oni (SNS) slavodobitno danas pričaju", rekao je Đilas u sedištu DS.On je, međutim, izneo uverenje "da, nažalost Srbije, uz vladu koja će biti formirana, ništa neće biti onako kako oni obećavaju".

To će, međutim, dodao je, pokazati vreme. "Jedan od razloga za ovakve rezultate je i razjedinjenost opozicije i posao Demokratske stranke je da u narednom periodu učini sve da oko sebe okupi građansku Srbiju", dodao je Đilas. On je građanima obećao da će se DS od sutra boriti za demokratiju Srbije za koju su se borili svih prethodnih 20 godina, te da će biti najjača opoziciona stranka u parlamentu koja će, kako je rekao, oštro kritikovati sve ono što "Srbiju vodi ka onome na šta smo upozoravali".

Generalno, Đilas je rekao da nije zadovoljan rezultatom, posebo ne u Beogradu gde je, prema njegovim procenama, DS osvojila 16 odsto glasova. "Nisam zadovoljan i razočaran sam rezultatom u Beogradu. To znači da je jedan deo Beograđana ostao kod kuće i da nije izašao na izbore", rekao je Đilas, dodavši da rezultati ovih izbora predstavljaju jasno iskazanu volju građana. On je zahvalio građanima, koji su, kako je rekao, imali "hrabrosti da glasaju za jedinu opozicionu stranku". Upitan da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS, Đilas je rekao da će se o tome raspravljati na organima stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track