CESID: SNS 157 mandata, cenzus prošli još samo SPS, DS i NDS
Foto: TANJUG

Izbori 2014.

CESID: SNS 157 mandata, cenzus prošli još samo SPS, DS i NDS

Politika -
Druga po snazi je koalicija oko SPS sa 14,3 odsto glasova. Cenzus su još prešli Demokratska stranka s 5,9 i Nova demokratska stranka s 5,7 odsto

BEOGRAD - Koalicija oko Srpske napredne stranke, prema preliminarnim podacima Centra za slobodne i demokratske izbore (CeSID), osvojila je 48,8 odsto glasova na današnjim parlamentarnim izborima i imaće 157 poslanika.

Programski direktor CeSID-a Marko Blagojević rekao je na konferenciji za novinare da će prema tim podacima druga po snazi u Skupštini biti koalicija oko Socijalističke partije Srbije sa 14,3 odsto glasova, odnosno 45 poslanika. Cenzus su još prešli Demokratska stranka s 5,9 odsto što bi trebalo da bude 19 mandata i Nova demokratska stranka s 5,7 odsto, odnosno 18 mandata.

Blagojević je rekao da u te rezultate nisu ušli podaci s glasačkih mesta na Kosovu. U parlamentu će još biti manjinske stranke Savez vojvođanskih Mađara sa sedam mandata, Stranka demokratske akcije koja će imati tri mandata i Pokret za demokratsko delovanje s jednim mandatom.

Ispod cenzusa su Demokratska stranka Srbije s 4,1 odsto, Liberalno-demokratska partija s 3,1 odsto, Ujedinjeni regioni Srbije s 3,3 odsto, Dveri s 3,4 odsto, Treća Srbija s 0,5 odsto, Crnogorska partija - Josip Broz s 0,5 odsto i Dosta je bilo s 1,7 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track