(VIDEO) OD POLIVANJA VODOM DO TUČE U KAFANI: Svi incidenti srpskih političara
Foto: Printscreen

(VIDEO) OD POLIVANJA VODOM DO TUČE U KAFANI: Svi incidenti srpskih političara

Politika -
Pogledajte sve tuče na našoj političkoj sceni od devedesetih do onih koje su se desile novijih datuma

Sukobi političara koji se završe tučama su već godinama predmet sprdnje, a oni se dešavaju među strankama, ali i među članovima istih partija. Pogledajte sve dosadašnje tuče naših političara:

Polivanje vodom

Sezonu polivanja vodom otvorio je radikal Vojislav Šašelj još devedesetih godina, kada je u Saveznoj skupštini meta bio Radoman Božović. Nakon rasprave Šešelj je bukvalno iznesen iz Skupštine.

http://www.youtube.com/watch?v=onHeLYVaVpE

Radikali su nastavili ovaj ritual, pa je i Aleksandar Antić zaliven prilikom odlučivanja o uvođenju prinudne uprave u Zemunu 2009. godine.

Skandal nešto novijeg datuma odigrao se u Smederevu, gde je šef odborničke grupe "Za bolje Smederevo", Milan Lukić polio je vodom predsednika Skupštine grada Smedereva Brančeta Stojanovića. Povod za ovo kupanje bilo je oduzimanje reči Lukiću nakon nekoliko javnih opomena.

Tuče u Skupštini

Jedan od najskandaloznijih incidenata, koji se i dan danas prepričava, je ispad radikalke Gordane Pop Lazić, koja je cipelom gađala Gordanu Čomić, potpredsednicu Skupštine Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=r_M5pWdcc_Y

Još jedan okršaj imao je za aktere radikale. Naime poslanici SRS i SNS Srboljub Živanović i Igor Bečić pobili su se na pomoćnim stepenicama nedaleko od skupštinske sale.

Poslanik Srpske radikalne stranke Srboljub Živanović pesnicom je udario naprednjaka Igora Bečića i razbio mu arkadu i nos. Intervenisala je policija, a Igor Bečić završio je na VMA.

Tuku se i demokrate

Nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović potukli su se u Krunskoj 69. Tuča je izbila nakon što je Šutanovac optužio Petrovića da je odgovoran za informaciju koja je dospela u medije da gradi luksuzan objekat na Vračaru.

I demokrata iz mioničke opštine Milan Gavrilović zamahnuo je pesnicom, ali ne na stranačkog kolegu već na suparnika - odbornika Nove Srbije Tomislava Radojičića. Tom prilikom Radojičić je zadobio povrede glave.

Tuče u "lokalu"

Incident iz Mionice pokazatelj je da funkcioneri iz manjih opština ne kaskaju za kolegama u prestolnici. Dobro je poznata i tuča naprednjaka u kojoj je poslanik ove stranke slomio nos odborniku. Učesnici su bili Slobodan Petrović, odbornik SNS u Vranju i narodni poslanik ove stranke Dragan Nikolić. U napadu je učestvovao i potpredsednika odbora Srđan Milošević. Petrović je ovu dvojicu optužio da su ga pretukli i naneli mu teške telesne povrede.

Koaliciona tuča u kafani, intervencija policije

Koalicioni partneri iz Jedinstvene Srbije i SPS-a potukli su se u restoranu hotela "Vojvodina" u Staroj Pazovi, a na kraju je policija morala da ih razdvaja. Izvršni sekretar pokrajinskih socijalista Branislav Trifunović se najpre verbalno sukobio sa direktorom Elektrovojvodine Srđanom Kruževićem, a potom su počeli i da se tuku.

I napasnik i žrtva

Poznat po sočnim psovkama, Velimir Ilić svoju agresiju nije ispoljavao samo u Skupštini. Na njegovoj meti bili su i novinari, pa i policajci, a spisak njegovih skandala je predugačak. Podsetićemo vas na događaj iz 2002. godine kada je u izjavi Studiju B izvređao Nebojšu Čovića i Olju Bećković, a ostalo je zabeleženo da je za 2,32 minuta izrekao 14 psovki. A da Ilić ima ozbiljne probleme sa kontrolom besa pokazuje i napad na novinara novosadske televizije „Apolo“ Vladimira Ješića, kog je šutnuo u potkolenicu. Na neprijatno pitanje Ilić je odgovorio: “Sram te bilo, ti mene zajebavaš bre ovde bre, p.....jedan”.

http://www.youtube.com/watch?v=bXpjcO5Gh-4

Ipak i sam Velimir bio je meta napada, i to u centru Beograda. Lidera Nove Srbije pesnicom u glavu udario je Dejan Stojadinović.

http://www.youtube.com/watch?v=7jfI5xJ9s1s

(Na dlanu)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track