Goran Knežević na čelu Skupštine?
Foto: Dragan Kadić

Kurir saznaje: Naziru se obrisi nove vlasti

Goran Knežević na čelu Skupštine?

Politika -
Nebojša Stefanović bi funkciju predsednika parlamenta mogao da zameni ministarskim mestom, a kao njegov naslednik pominje se bivši ministar poljoprivrede

BEOGRAD - Novine.Goran Knežević, potpredsednik Srpske napredne stranke i bivši ministar poljoprivrede, jedan je od kandidata za predsednika Skupštine Srbije, saznaje Kurir. Knežević bi mogao da nasledi Nebojšu Stefanovića, koji bi funkciju predsednika parlamenta zamenio ministarskim mestom.U igri i Zoran Babić- Zvanični razgovori o formiranju vlade još nisu počeli, ali po kuloarima se može čuti da je jedan od kandidata za budućeg prvog čoveka parlamenta upravo Knežević. Ima dovoljno političkog iskustva, zadovoljni su njegovim radom i pojedini smatraju da bi bio dobra zamena za Stefanovića, koji bi pak mogao završiti na čelu nekog resora u vladi - kaže izvor Kurira.On, međutim, napominje da ništa nije izvesno, podsećajući da se kao kandidati za predsednika parlamenta u javnosti pominju i Zoran Babić i Jadranka Joksimović. Iako svaka stranka zna na koga može da računa i na kojoj poziciji bi mogla da da maksimum, moguća su razna iznenađenja, a pregovori o sastavu buduće vlade mogli bi da počnu od ponedeljka, nakon što Srpska napredna stranka održi sednicu Predsedništva. Naprednjaci bi, kako je lider SNS Aleksandar Vučić već najavljivao, mogli u vladu da uvedu i nestranačke ličnosti.Socijalisti ponavljaju da očekuju poziv SNS na razgovore o učešću u vladi, ali priznaju da su svesni da neće dobiti više od dva ministarstva, ali ne jaka.- Ako se postigne dogovor o nastavku saradnje, možemo dobiti neki srednje važan resor, poput odbrane, kulture ili eventualno prosvete. Moguće je da ćemo dobiti deo odgovornosti za pregovore s Kosovom - dodaje sagovornik Kurira iz vrha SPS.Uskoro i vlast u BeograduInače, sekretar privremenog organa Beograda Goran Vesić rekao je juče da očekuje da će konstituisanje gradske vlasti biti završeno u skladu s formiranjem Vlade Srbije, odnosno i pre zakonskog roka.- Predsednik SNS Aleksandar Vučić već je najavio da će do 1. maja biti formirana republička vlada. Verujem da će tu dinamiku pratiti i formiranje gradske vlasti - kazao je Vesić.

Goran KneževićNE ZNAM NIŠTA O TOMENa naše pitanje da li zna nešto o tome da je viđen za novog šefa parlamenta, Goran Knežević je kratko odgovorio:- Ne znam ništa o tome. Svi napisi u medijima su samo nagađanja i pretpostavke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track